Fitbit představuje hodinky Surge a dva nové náramky

6

Známý výrobce příslušenství pro sportovce nemohl zůstat pozadu a i on představil svůj příspěvek do kategorie zvané chytré hodinky. Ani zde se neodklonil od svého zaměření, a tak tento kousek zaujme především zákazníky s aktivním životním stylem. Totéž platí i o dvou představených náramcích.

Fitbit

Hodinky ponesou jménu Surge a bude je možné spárovat jak s telefonem běžícím na Androidu, tak na iOS. Firma sice neohlásila, jaký operační systém hodinky používají, ale vzhledem k tomu, že podporuje obě dvě konkurenční platformy, to bude nejspíš nějaké proprietární řešení. Co se ovládání telefonu týče, Fitbit slibuje informace o příchozích hovorech, zprávách a také ovládání hudebního přehrávače.

Mezi přednosti těchto hodinek patří hlavně vestavěná GPS, která umí měřit snad všechny možné veličiny související se sportem: tempo, převýšení, časy kol nebo zaznamenávat projetou trasu. Ke zpřesnění výsledků slouží i další čidla, a to tříosý akcelerometr, gyroskop a také monitor srdeční akce, který ve sportovních hodinkách nesmí chybět. Najdeme zde i senzor okolního světla.

U displeje sáhl výrobce po podsvětleném LCD displeji, nicméně i toto řešení slibuje až sedm dní provozu na jedno nabití baterie. Cena byla stanovena na 249 dolarů (6 700 korun bez daní a cel), hodinky se podívají na pulty obchodů až se začátkem roku 2015.

Charge: sportovní náramek

Co už si můžete koupit nyní, se jmenuje Fitbit Charge, a to za 130 dolarů (cca 2 700 korun). Opět jej můžete spárovat i s Androidem a iOS. Displej je o něco menší, ale používá technologii OLED. Zařízení funguje podobně jako hodinky, tedy měří váš pohyb, počítá spálené kalorie a zaznamenává všechny možné statistiky související se sportem. Můžete si jej nechat nasazený i ve spánku, pak monitoruje vaše spánkové cykly a umí vás také vzbudit ve chvíli, kdy je to nejvhodnější. To vše ve voděodolném balení s životností baterie až 7 dní na jedno nabití.

Vylepšená verze tohoto náramku se jmenuje Fitbit Charge HR. Je o dvacet dolarů dražší, což vyvažuje monitorem tepu, který u levnější varianty chybí. Začne se ale prodávat až na začátku příštího roku.

Zdroje: blog.fitbit.com

Diskuze ke článku
petr
Zde píšete že fungují s androidem i ios. Nevíte jestli budou fungovat i s wp?
Allname
komar006
Bude apka fungovat i s l830?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze