Firefox OS na zařízení podobném Chromecastu

9

Google vzal trh útokem, když představil Chromecast, víceúčelové streamovací zařízení, za cenu kolem 700 korun. To dovoluje pouštět videa a hudbu z mnoha různých zdrojů, jako je například YouTube a Google Hudba. Objevilo se však nové, blíže nespecifikované, zařízení, které nabízí prakticky to samé, ale běží na systému Firefox OS.

Určitě jste zaregistrovali existenci Chromecastu od Googlu, který mu měl napravit reputaci po Nexusu Q, jenž svojí přestřelenou cenou a podivným designem hodně lidí odradil. Chromecast šel opačnou cestou a nabídl kompaktní design spojený s vysokou flexibilitou a výbornou cenou. Očividně se ale chystá nové zařízení od nejmenovaného výrobce, který však k pohánění „svého Chromecastu“ použje systém Firefox OS.

Firefox OS si na chystaném zařízení zakládá na totálním otevření platformy, což je u Chromecastu problém, jelikož Google Cast SDK je velmi omezené a nedává tak tvůrcům aplikací volnou ruku, což je na Google velmi nezvyklé. Mozilla se však na vývoji nového streamovacího zařízení prý podílí pouze softwarově a výrobu samotného hardwaru má na starosti jiná společnost.

Fotografie zařízení. Pokud se design nezmění, mohla by šířka působit problémy

Jinak by však „Firecast“ měl mít stejné funkce jako Chromecast a nabídne primárně možnost přehrávání videí a hudby do vašeho multimediálního centra pomocí HDMI. Zařízení bude však muset bojovat hlavně cenou, protože Chromecast stojí ve Státech 35 dolarů, tedy přibližně 700 korun, a nový výrobce se bude muset hodně snažit, aby nabídl stejnou funkcionalitu a kvalitu, jakou nabízí právě Chromecast.

Zdroje: androidpolice.com, gigaom.com

Diskuze ke článku
Kdy si
cela Mozilla foundation uvedomi, ze je dead man walking a zbytecna?prohlizec Firefox stoji za h*vno, Firefox OS se narodil jako mrtve dite, a tohle rovnez. Jsou totalne mimo a hlavne pozde. Zaujme to jen par Linuxackych exhibicionistickych hnidopichu, kteri se chteji za kazdou cenu necim lisit. Mozilla zaspala, hrani si na otevrenost dnes nikoho nezaujme, protoze vsechny mobilni opensource nahradil zeleny mor Android. Jolla,Firefox OS a i kdysi slavne BB jsou jen hanebnym emulatorem Android aplikaci, nic vic.

Consumer mainstream pojede na Chromecastu, Apple TV, telce od Amazonu a mozna na necem od MS (Xbox TV atd.)
Ty jedeš přes Mrkwošrot Interfernet Exp**el viď.A v ruce svíráš lumii nebo iPředraženinu.
Todi
Miluju tyhle příspěvky, opravdu hodnotná diskuse, v ruce nesvírám Lumii, mám ji položenou na stole, je to pracovní nástroj, né růženec. A používám Windows, jako většina, a Mozillu firofox, někdy i Chrome, a nemám nic proti Applu, kromě ceny. Android mi nevyhovuje, a neřeším, kdo ho používá.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze