Finanční výsledky HTC: slabý zisk vzbuzuje naději

13

Zisk necelých 20 miliónů dolarů za čtvrtletí se pro tak velkou společnost, jako je HTC nezdá být nic zázračného, ale už jen fakt, že se jedná o zisk a nikoli ztrátu je pro mnohé důvodem k oslavě. Znamená to obrat k lepšímu? HTC věří, že ano.

Příjmy společnosti ve třetím kvartálu byly 1,4 miliardy, dvacetimiliónový zisk tedy není nikterak závratný. Nicméně společnost předpokládá, že příští čtvrtletí by příjmy mohly překročit miliardu a půl, zatímco stále hledá cesty, jak co nejvíc snížit náklady.

Stejně jako ve druhém čtvrtletí byly tahounem prodeje HTC One (M8), na asijských trzích se přitom daleko lépe dařilo levnějším modelům Desire 816 a Desire 820.

HTC One (M8) je bestseller. Ale jak dlouho ještě?

Za obratem do černých čísel stojí podle analytiků hodně práce, která nemusí být na první pohled vidět. Mezi pozitivní kroky patří například spolupráce s Microsoftem, díky čemuž se HTC daří oslovit i zákazníky, kteří Android moc nemusejí. Dalším velkým plusem pro společnost může být spolupráce s Googlem, pro který vyrábí referenční tablet Nexus 9. Bude to ale stačit na to, abychom si pozitivní zprávy vyslechli i v budoucnu?

Pomůže Nexus 9 získat nové zákazníky?

TIP! A jak se dařilo ostatním výrobcům? Své finanční výsledky už zveřejnil Samsung, LG i Sony.

Zdroje: phonearena.com, engadget.com

Diskuze ke článku
Milan
Doufám, že se HTC postaví na nohy zpátky, přeju jim to. Ať už sem bouchnou M9ku. Když mobil tak jedině HTC nebo SONY (Můj názor).
Jiří Zábranský
Jiří Zábranský
Naposledy upraveno: 1. 11. 2014 11:05
věřím že HTC se z toho dostane a tuhle značku mám moc rád, vlajkový lodě od nich jsou podle mě TOP :)
?
Kdysi jsem na HTC nedal dopustit- htc p3480 Elf (WM 6.1-2 ?), HTC HD2 (WM6.5), potom HTC HD2 s WP7 a to bylo me posledni HTC. HTC Moc nemam rad od doby co se zacalo pelesit s Androidem - tim i jeho zarizeni dostala nadech suntskosti, podradnosti- proste Android nikdy :).
I kdyz za HTC One M8 s WP8 jsem jim trochu odpustil a mozna bych se k HTC s WP8.x nebo Win 10 opet vratil, proc ne, zase otevreli vratka :)
venca
A počet prodaných telefonů HTC nezveřejnilo? Pokud ne, tak se asi nemají moc čím chlubit.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze