Filmy Google Play ve Rwandě a Togu dříve než v České republice

16

Malá země ve střední Evropě, Česká republika, je zvyklá, že nepatří mezi důležité trhy pro výrobce hardwaru či softwaru. Na mnohé služby si tak dlouze počkáme. Krásný příklad jsou Filmy Google Play, kterých si užívá v podstatě celý africký kontinent, avšak u nás dostupné nejsou.

S velkou slávou jsme v loňském roce přivítali dostupnost služby Hudba Google Play, na kterou jsme velmi dlouho čekali. I přesto jsme však v poměrně výjimečném klubu, kdy Hudba Google Play je podporována pouze ve 25 státech po celém světě. Zdálo se, že nás Google zařadil mezi vyvolené. Letos se však vracíme zpátky nohama na zem. O naší důležitosti totiž svědčí rozšíření služby Filmy Google Play.

Google Play Movies

Ty jsou po dnešním rozšíření o 37 zemí dostupné již v 65 zemích po celém světě. Užívat si je mohou například obyvatelé Hondurasu, Jamajky, Nigérie, Rwandy nebo státu Trinidad a Tobago. V České republice však stále na zpřístupnění čekáme. Utěšovat se můžeme tím, že v tom nejsme sami. Stejně opomíjené je i sousední Slovensko nebo Polsko.

Zdroje: talkandroid.com, support.google.com

Diskuze ke článku
Doug
Pro mě zbytečnost. Krom map a český spořitelny nepoužívám od Googlu neboli na Androidu nic. Ten mám jen v tabletu. Jinak v telefonu pro mě jednoznačná volba Windows Phone. Ty se o telefony a aktualizace starají. Měl jsem několik Samsungu a za celou dobu žádná aktualizace. U Nokie každou chvíli a spousta věcí co využívám pro práci na Android ani není nebo se mi nelíbí jak to řeší.
Vladislav Jahoda
Vladislav Jahoda
To asi poroto ze u nás je to takový Kocourkov ze nedokážou zařídit práva. (Kocourkov = vymrdákov)
pf blb
Tak pojď pf nějakou perlu zas pojď, pf pf pf pf :-D :-D
vasin
Důvodem bude jazyk, byť se nám Rvanda může jevit jako zaostalá, tak na rozdíl od nás tam 99% populace mluví anglicky. A co si budeme namlouvat většina světové filmové produkce je v angličtině.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze