Facebook vzdal ovládnutí Androidu, rozpustil tým launcheru Home

8

Facebook měl s Androidem velkolepé plán – v jeho podání by se telefon stal jen jakýmsi terminálem pro přístup k této sociální síti. Vše ale ustrnulo na mrtvém bodě a zdá se, že se blíží brzkému konci.

Nepřehlédněte:

Minulý rok byly vypuštěny první verze nadstavby, která například umí zobrazovat fotografie na uzamykací obrazovce anebo poskytuje přístup ke zprávám a statutům přímo ze základního rozhraní obrazovku. Home je stále přístupné v Play Store, ale soudě dle množství negativních ohlasů je stále ve fázi vývoje.

Už od ledna se však neobjevilo žádné zásadní vylepšení a nyní se zdá, že je všem plánům konec. Podle informací zahraničních serverů byl vývojový tým rozpuštěn, jiné zase říkají, že byl kompletně vyměněn. Tak jako tak nejsou naděje na nějaký zásadní rozvoj příliš vysoké. Facebook ale ukončení prací na projektu Home oficiálně nepotvrdil.

Facebook Home.

Facebook Home přitom zaznamenal slibný start. Krátce po svém uvedení měl přes půl milionu stažení, nyní se počet stažení pohybuje někde mezi jedním a pěti miliony. Nicméně pro firmu velikosti Facebooku jsou to zanedbatelná čísla. Strategie Facebooku se ale od té doby změnila: nyní nechce ovládnout telefon jako celek, ale spíše poskytnout pestrou variantu jednotlivých aplikací pro funkce, které nabízí.

Stáhnout Facebook Home

Google Play (zdarma)

Zdroje: theverge.com

Diskuze ke článku
Vojtěch Jirmus
Vojtěch Jirmus
"..ale spíše poskytnout pestrou variantu jednotlivých aplikací pro funkce, které nabízí."

Takže kromě messengeru (na kterej si ale nemůžu moc stěžovat) za chvíli budou samostatný aplikace na upozornění, komentáře, fotky, skupiny...a 1GB v úložišti bude zabírat jenom FB.

Možná by bylo lepší, kdyby měl FB jednu hlavní aplikaci (už teď toho nabízí opravdu dost a nemám potřebu koukat přes web) a pro jednotlivý funkce zakomponovat pouze zkratky, který jsou v Androidu dostupný v základu a nasměrují člověka přímo do daný funkce aplikace.
ZD3ND4
Konečně Dobrá zpráva po ránu
anonim
neúspěch xichtbooku? tak to si zaslouží lajk

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze