Facebook údajně představí nový Facebook Phone s vlastním Androidem

6

Pověsti o tom, že největší sociální sociální síť na světě Facebook chystá svůj vlastní telefon, kolují po internetu už řadu let. Nyní se zdá, že bychom se mohli dočkat. Naznačuje to alespoň pozvánka na akci, kterou pořádá Facebook příští čtvrtek 4. dubna, a která láká na něco, co přímo souvisí s Androidem.

Zda se jedná pouze o vylepšenou aplikaci pro Android nebo očekávaný Facebook Phone v této chvíli stoprocentně nevíme. Na strohé pozvánce, kterou Facebook rozeslal médiím, nalezneme kromě data a větičky „Come See Our New Home on Android“. Podle spekulací amerického deníku New York Times, je však tímto tajemstvím smartphone, který pro Facebook vyrobí tchajwanské HTC. To má již se spoluprací s Facebookem zkušenosti z minulosti, kdy vyrobilo smartphony HTC ChaCha a HTC Salsa. Ty měly speciální tlačítko pro přístup k Facebooku.

Facebook Phone by měl běžet na upraveném Androidu, který bude přizpůsobený pro hlubokou integraci služeb Facebooku. Typická úvodní obrazovka by měla být nahrazena News feedem či zdí uživatele na Facebooku. Navíc by měly být základní aplikace pro fotografování a zprávy nahrazeny aplikacemi od Facebooku, které již nabízí pro smartphony s Androidem.

Tip: HTC Salsa a Chacha: Facebook phone je tady

The New York Times se ve své zprávě odvolává na zaměstnance Facebooku, který je obeznámen s plány společnosti. Nicméně není jasné, zda se v tomto případě bude jednat pouze o nadstavbu, jako je například TouchWiz od Samsungu nebo Sense od HTC, nebo zda Facebook půjde spíše cestou Amazonu a jeho Kindle Fire. Takto upravená verze Androidu by však nicméně neměla být omezena pouze na smartphone od HTC, ale uživatelé by měli mít možnost ho spustit i na jiných zařízeních.

Zdroje: theverge.com, engadget.com

Diskuze ke článku
Kynio
Na co proboha? Zase to bude mít to exkluzivní tlačítko F, pro rychlý přístup na fejs pro blbky s možností vyjádření se jakou má zrovna náladu a co zrovna dělá? Achjo..
Kozaa
Tak tohle bude propadák jak hrom vsadim na to svoje boty :-) Kdo by chtěl Facebook telefon s tlačítkem F ??? a s nápisem na zadní straně telefonu Facebook v modré barvě? :-D
Jirka
Já si od toho slibuju slušnej android s fyzickou qwerty klávesnici, možná bych pak ozelel, ze bude modrém a zbytek by snad šel nějak předělat, nebo odpálit. Ovšem je možný, ze ikdyz bude telefon určenej na psaní, klávesnice bude softwerova jak v dnešní době tak strasnee Cook a in :-/

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze