Exotika z CESu #3: Polaroid vyrábí kopie iPadů a chrlí nezajímavé mobily

1

V našem mini-seriálu z veletrhu CES vám postupně představujeme zajímavé mobily a tablety, které se v České republice a mnohdy ani v Evropě neprodávají, přesto si jako zajímavost zaslouží pozornost. Překvapil nás Polaroid, který má v nabídce řadu spíše méně povedených telefonů a tablety, které se snaží imitovat iPad, ale moc jim to nejde.

Společnost Polaroid je tradiční americkou společností, která je synonymem pro instantní pořizování a vyvolávání fotografií. Přesněji řečeno byla. Původní společnost již po krachu neexistuje a značka Polaroid byla prodána na začátku 21. století nové společnosti, která ale po neúspěších na trhu požádala v roce 2009 o ochranu proti věřitelům a následně byla opět prodána. Původní společnost existuje nyní pouze jako prázdná schránka. Značka Polaroid je však stále velmi dobře známá a nejnovější majitelé jsou si toho dobře vědomi. Kromě prodeje fotoaparátů Polaroid s klasickým rychlým vyvoláním papírových fotografií jsme se mohli na veletrhu setkat i s novým chytrým fotoaparátem s Androidem.

Společnost se snaží ze značky Polaroid vytěžit maximum a kromě výroby fotoaparátů prodává licenci na používání loga Polaroid i pro tiskárny, televize, sluchátka a v poslední době dokonce také mobilní telefony a tablety. A není jich vůbec málo. Hlavními trhy jsou Latinská Amerika a Evropa, zejména ta jižní. Bohužel telefony a tablety jsou to velmi nezajímavé, někdy přímo zoufalé.

Falešné iPady, které se snadno poškodí

Podívejme se nejdříve na tablety, kde to bohužel křičí kopírováním. Osmipalcový tablet s designem iPadu zamrzí, zvlášť když to není imitace nijak zdařilá. Rámečky kolem displeje jsou zbytečně tlusté a kovová záda se velmi snadno škrábou a ničí, jak si můžete všimnout z fotografií. To samé platí i o 7,85palcové a o 9,7palcové verzi. U všech zařízení zamrzí také stará verze Androidu 4.1, naopak plusem je přítomnost HDMI a microSD.

Polaroid 8" Internet Tablet
Polaroid 7,85" Android Tablet
Polaroid 9,7" Android tablet
Polaroid 10,1" Android tablet

Moře mobilů

Telefonů vyrábí Polaroid ještě více. Většinou spadají do střední a nejnižší třídy a krásy a výbavy příliš nepobraly. Je vidět, že se jedná jednoduše o různé čínské produkty nakoupené u různých výrobců. Není zde žádný jednotný styl ani prostředí. Některé telefony bylo možno navíc vidět pod jinými označeními u jiných výrobců, například dříve u ZTE nebo Alcatelu (TCL). Níže naleznete fotogalerii těch většiny modelů z produkce Polaroidu. Vzhledem k nízké kvalitě produktů nás ani nemusí mrzet, že se oficiálně tablety a telefony Polaroid neprodávají v České republice.