Asus Padfone mini naživo z Las Vegas: první dojmy a fotogalerie

5

Na veletrhu CES v Las Vegas představil Asus mezinárodní verzi svého Padfonu mini, zmenšené varianty inovativního Padfonu, který už se prodává v několikáté generaci. Novinku jsme v Las Vegas vyzkoušeli. Přinášíme vám fotogalerii a první dojmy drobka, který je krásný na pohled, ale má několik chyb.

Krásný design, ale malá baterie

Po designové stránce se nový Asus Padfone mini hodně povedl, soustřední Zen kruhy se objevují na přední straně pod displejem, a telefonu to dodává ještě větší pocit exkluzivity. Zadní kryt je z příjemného materiálu, navíc dobře zakřivený. V kombinaci s malými rozměry to zaručuje velmi pohodlné držení v ruce. A navíc je telefon naživo opravdu sexy, Asus atraktivitu ještě podtrhl hezkými barevnými variantami. Těšit se totiž, kromě černé a bílé, můžeme na zajímavě vypadající modrou nebo dámskou rudou. Vše ve slušivé matné úpravě.

Asus Padfone mini jako telefon

Povedl se také tablet, nebo-li Padfone Station. Se sedmi palci je příjemně malý a designově shodný s telefonem. Opět se můžeme těšit na slušivé barvy, matná záda a velmi pohodlné držení v ruce. Systém uchycení Padfonu je stejný, jako u velké verze, telefon tak stačí jen zasunout do slotu, který je konstrukčně dobře zpracovaný. Toto vše vyřešil Asus dobře.

Co ale zamrzí jsou specifikace mezinárodní verze, která byla představena zde v Las Vegas. Snížilo se rozlišení 4palcového displeje na 800 x 480 pixelů a v praxi už to je vidět, i když jako velký problém bych to nevnímal. Co už se jako problém jeví, je kapacita akumulátoru. Ten už v asijské verzi neměl oslnivou kapacitu, která se nyní dále snížila, u telefonu na 1 100 mAh, což je opravdu hodně málo a obávám se, že reálná výdrž nebude nijak velká, navíc když má Padfone station pouze 2100 mAh. Lépe by Asus udělal, pokud by zvýšil hmotnost a použil akumulátor s vyšší kapacitou. I tak zůstává záhadou, že se do standardně velikého těla vešla pouze takto malá baterie.

Asus Padfone mini jako tablet

Prostředí běžící na Androidu 4.3 je příjemně rychlé, přepínání mezi obrazovkami je rovněž relativně dobré, a trvá zhruba 2-3 vteřiny.

K nám se asi nedostane

Asus Padfone mini je velmi zajímavým a designově atraktivním přístrojem, z kterého kazí radost pouze menší akumulátor a horší rozlišení displejů. Vše ale bude vyváženo relativně nízkou cenou, která se u celého setu bude pohybovat v přepočtu kolem 8 tisíc korun. Jak nám ale zástupci Asusu sdělili, není vůbec jisté, že se tento model bude prodávat i v České republice. Je tak pravděpodobné, že jej stihne stejný osud jako poslední generace většího Padfonu, který se k nám rovněž nedostal.

Technické parametry ASUS PadFone mini

Kompletní specifikace
Konstrukce124,4 × 61,4 × 11,2 mm, 116 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 4" (800 × 480 px)
Fotoaparát8 Mpx (3 264 × 2 448), LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 30 FPS
ChipsetIntel Atom Z2560, CPU: 2×1,3 GHz
PaměťRAM: 1 GB, vnitřní paměť: 8 GB, paměťové karty: microSDXC
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 4.0, NFC: ?
Operační systémAndroid 4.3
Akumulátor1 170 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
DostupnostQ1 2014, 8 000 Kč
Diskuze ke článku
jeef69
nemozem si pomoct ale z tej celej preslavenej vystavy z las vegas mam pocit ze vyrobcom zacina dochadzat dych... je na case aby zacali padat ceny a to sakra nizko... nic nove nic prevratne nic exkluzivne nic co ma nadchne... dufam ze takto o rok budu tie osemjadra s HD displejom stat pod 200 eur...
estec
Oproti 4.3" variantě chybí led dioda...
Petr Kellner
Petr Kellner
Ta baterka to je dobrý vtip. Až k pláči. :D :)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze