Elephone je telefon, který bude podporovat Android i Windows 10

13

Dlouho se čeká na nějakou pořádnou vlajkovou loď pro mobilní telefony s Windows. Zdá se, že se o ní postará čínská společnost Elephone, která by mohla uvést přístroj, který kromě posledního Androidu zvládne i Windows 10. I když není zatím jasné, jestli oba dva najednou, i ostatní parametry znějí velice zajímavě.

Microsoft čeká s vydáním vlajkové lodi až na příchod konečné verze Windows 10, nicméně i ostatní výrobci se nechystají zahálet. Příkladem budič čínská společnost Elephone, která chystá svou novinku uvést na nadcházejícím veletrhu HKTDC v Hong Kongu. Jméno společnosti může znít neznámě, ale v zemi svého původu má silné postavení. Nedávno třeba uvedla smartphone, který nabízel uživateli na výběr jednu ze sedmi různých ROM.

Unikla podoba a stručná konfigurace telefonu pro dva operační systémy.

Co je zajímavého na její novince je fakt, že bude podporovat dva operační systémy. Zatímco varianta A je čistě pro Android, varianta B má být „dual system device“ s Androidem a Windows 10. Nejspíše to však vypadá, že v telefonu nebudou nahrány dva systémy najednou, ale zákazník si může vybrat, který chce používat.

To ovšem nemusí být zas až tak na škodu, když uvážíme hardwarové parametry: 5,5" displej s rozlišení 2 560 × 1 440 pixelů, 20,7Mpx snímač od Sony, 4 GB RAM a 32 GB vnitřní paměti. Nechybí ani snímač otisků prstů.

Model pro Android se začne prodávat v květnu, duální varianta pak o měsíc později.

Zdroje: slashgear.com

Diskuze ke článku
Filip
Třeba já mám redmi 1s a už vývojáři na xda vyrobily dualboot
Velda
K čemu by to proboha komu bylo, kdyby je uměl oboje současně?
Petr
Pěkný den,chtěl bych redakci upozornit na oficiální distribuci firmy Elephone,kterou zajišťuje firma dynamic mobile.Telefony seženete na adrese elephones.cz
koPoo
aha takže taková přicmrndávka všeho druhu! A co třeba Windows.,android,ubuntu,Firefox vše v jednom zařízení.

Gestern von meinem BlackBerry 10-smartphone

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze