Dlouho očekávaný oficiální Vine klient pro Windows Phone ke stažení

Populární sociální síť pro sdílení šestisekundových videí Vine je ode dneška konečně oficiálně dostupná i majitelům smartphonů s operačním systémem Windows Phone 8. Twitter totiž vydal oficiální aplikaci i pro tento systém. Je ale tak dobrá, jako již zavedené alternativy?

Vine je za nepříliš dlouhou dobu svého působení na trhu mobilních aplikací poměrně úspěšný. Například na Google Play Storu spadá do kategorie počtu stažení 10 až 50 milionů. Podstatou Vine je sdílení zajímavých okamžiků ze života. Velmi krátká, jen několika sekundová videa, se stala hitem a vzhledem k nutnosti vejít se do zmiňovaného časového limitu podněcují i ke značné kreativitě. Vine účet máme mimochodem i my, i redakce mobilenet.cz.

Oficiální klient pro Windows Phone byl připravován velmi dlouho, výsledek ale zatím není srovnatelný ani s aplikací na iOS nebo Android, ani s alternativními aplikacemi na Windows Phone 8. Za dobu, kdy autoři „okenní“ platformou pohrdali, se objevilo několik velmi kvalitních alternativních náhrad, jako například 6sec , které umí více přidaných funkcí, jako je možnost odstranit poslední nepovedenou část videa, takže potom nemusíte přetáčet celé video znovu. Alternativa zvládne i živé dlaždice a umí přepínat mezi více účty. Vývojáři oficiálního klienta mají na druhou stranu alespoň v dalších aktualizacích co vylepšovat.

Nová aplikace Vine se na Windows Phone 8 vzhledově podobá sesterským programům pro iOS a Android, ctí však Modern UI design a je elegantní. Zamrzí zatím omezenější funkce, občas se lze setkat i s chybami a rychlost aplikace je rovněž nižší, než například už zmiňovaný 6sec, s dalšími však lze očekávat postupné zlepšování.

A co vy, budete používat oficiálně Vine klient nebo zůstanete na Windows Phone u alternativ, jako je například 6sec?

Stáhnout Vine

Google Play (zdarma) App Store (zdarma) Microsoft Store

Zdroje: blog.vine.co, windowsphone.com

Diskuze ke článku
jenda
Hmm dlouho, velmi dlouho jsem na ten bazmecht čekal, až jsem si natočil videa sedmisedkundová a jsem v pí....či.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze