Design iPhone 5C je inspirován Lumiemi, obviňuje Nokia Apple

26

Apple včera večer představil rovnou dva nové iPhony. Model 5C láká na nespočet barevných variant, vlajkový model 5S na několik novinek a třeba zlatou barevnou variantu, která působí velmi luxusně. Reakce okolí na sebe nenechala dlouho čekat. Nejvýrazněji se do Applu opřela Nokia.

Právě finský výrobce je se svou řadou telefonů Lumia znám tím, že se nebojí barev a takřka všechny své modely, počínaje levnými a nejdražšími konče, nabízí ve spoustě barevných variant. Nechybí klasika v podobě černé a bílé, ale i například zelená, žlutá, modrá nebo růžová. A podobnou cestou se včera vydal Apple u svého modelu iPhone 5C. Ten je také nabízen třeba v zelené, u které je podoba například s Lumií 620 opravdu velká, žluté, modré či růžové. To samozřejmě Nokii nenechalo chladnou na své sociální sítě umístila obrázek se svými Lumiemi a popisem: „ Napodobování je nejlepší formou lichocení“. Server BuzzFeed tuto reakci označil za vůbec nejlepší po představení nových iPhonů.

Čtěte také:

Nokia děkujě Applu za pochvalu. Nepřijde vám iPhone 5C podobný Lumii 620?

Abychom ale na věc nenahlíželi jen z jednoho pohledu, stojí za připomenutí, že poměrně nedávno byla situace zcela opačná. Po představení Lumie 800 byl její vzhled připodobňován k iPodům Touch, což dokazuje například níže uvedený obrázek.

Lumia 800 a iPod nano: podobnost čistě náhodná?

A jak celou situace vidíte vy? Inspiroval se tentokrát Apple u Nokie a zaujal ho úspěch barevných variant? Nebo se jen Nokia pokouší přiživit na novinkách Applu? Pište své názory do diskuze pod článkem.

Zdroje: facebook.com, twitter.com, phonearena.com, buzzfeed.com

Diskuze ke článku
borin7
Ja myslim,ze se dnes vsichni kopirujou navzajem
Viktor
Tenhle designový směr použil Apple už u iPodu touch, jen vyměnil hliník za plast...
FrozrLighting
V textu máte chybku při přirovnání Lumie 800 a iPod Touch, na obrázku je iPod Nano. Spíše Apple kopíroval vzhled iPodu Nano, Lumia 800 byla představena na Nokia Worldu 2011, Nano na Apple Special Event 2012
Joke
Prej Mumie...ta Nokia uz neví coby. Nebo se chce jen připomenout, že ještě taky pořád prodává telefony.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze