Aukce kmitočtů vynese podle ČTÚ až 10 miliard (sledovali jsme on-line)

1

Jak jsme vás informovali minulý týden, ČTÚ by dnes mělo oznámit podmínky pro aukci uvolněných kmitočtových pásem. Dozvědět bychom se měli, zda vůbec, kdy a za jakých podmínek se u nás dočkáme LTE sítí. Nejdůležitějším bodem bude ale oznámení podmínek pro vstup čtvrtého mobilního operátora.

Český telekomunikační úřad dnes v 15:00 pořádal důležitou tiskovou konferenci, na které předestřel své plány rozvoje telekomunikací v České republice. Díky uvolněným kmitočtovým pásmům 800, 1800 a 2600 MHz bychom se měli v horizontu měsíců dočkat jejich veřejné aukce. Ve hře je přitom jak vybudování sítí LTE, tak použití pásem na zcela jiné účely. Pásmo 1800 MHz by mohlo sloužit i pro vstup čtvrtého mobilního operátora, což by do značné míry mohlo znamenat revoluci v českých telekomunikacích. Na druhou stranu v aukci může být nejúspěšnější i nekterý ze stávajících operátorů.

Více na téma ČTÚ: Radu ČTÚ se rozroste o jejího kritika, novináře Ondřeje Malého

ČTÚ

Veškeré předběžné podmínky jsme vám zprostředkovali v on-line přenosu, který naleznete níže.

Pokud se chcete podrobně seznámit s dnes zveřejněnými informacemi a celkovým plánem, stáhněte si prezentaci ČTÚ z tiskové konference - Prezentace ČTÚ (pptx, 358 kB)