Čínský trh znovu ovládl Apple navzdory dlouhým čekacím dobám

10
Čínský trh znovu ovládl Apple navzdory dlouhým čekacím dobám
Fotografie: Petr Vojtěch, mobilenet.cz
  • Popularita Applu za říjen 2021 vystřelila o 46 %
  • Čekací doba na modely Pro na čínském trhu je 4 až 5 týdnů

Nejnovější průzkum společnosti Counterpoint zaměřený na současnou situaci na čínském trhu s chytrými telefony poukazuje na dominantní postavení amerického Applu. Popularita cupertinského výrobce v Číně v porovnání s předchozím měsícem (říjen 2021) raketově vystřelila o 46 %, což z Applu udělalo největšího prodejce smartphonů v říjnu letošního roku. Přitom mohl být nárůst ještě o něco větší, nebýt problémů s dodávkami modelů Pro, na jejichž dodání se podle analytika Counterpoint na čínském trhu čeká zhruba 4 až 5 týdnů.

Counterpoint čínský trh
Diskuze ke článku
M. K.
M. K.
To jim ta hrdost a podpora Huawei moc dlouho nevydržela🤣 no neni divu, i Číňané chtějí za své peníze to nejlepší.
Martin Jeřábek
Martin Jeřábek
:D takový fake :D ale v reálu má v Číně 5%
Kunťa Punťa
Kunťa Punťa
Proč tam jsou jen tito výrobci s podílem na trhu celkem 68 %? A popravdě, věřit, že v Číně má Huawei jen 8 %, to snad ani nejde.
Janek Fanek
Janek Fanek
I naprostý laik z grafu vidí jak na tom byl Apple v minulých letech a v řadě měsíců naprosto na posledním místě. Nicméně zcela chybí portfolio ostatních výrobců, pravděpodobně opět něco zcela vytržené z reality. Je však třeba uvést, že výkonově je na tom Apple opravdu dobře, když se o podobnou věc pokusil čínský Huawei byl zlikvidován, ono je opravdu něco jiného zcela uzavřený systém vyladěný pro vlastni SoC, nebo otevřený systém se spoustou kompromisů. Další věc je, že u druhé nejsilnější ekonomiky světa, existuje skupina uživatelů, která si drahá zařízení firmy Apple může dovolit.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze