Chytré jsou už i boty: Glagla s Bluetooth jsou toho důkazem

7

Veletrh CES 2015 byl kromě novinek, jako jsou mobilní telefony nebo tablety, bohatý i na gadgety. Mezi ty nejzajímavější objevy rozhodně patří i chytré boty Glagla TrekConnect, které skrze bezdrátovou síť Bluetooth komunikují s vaším smartphonem a vyměňují si s ním údaje ze senzorů uvnitř boty. A dokážou toho opravdu dost.

Značka Glagla (kterou si mimochodem dle české mutace stránek oblíbil i Dan Nekonečný) se do toho pořádně obula. A to doslova. Boty jsou totiž propojeny skrze Bluetooth ve verzi 4.0 a díky senzorům uvnitř botě pak přenášejí informace do propojeného smartphonu. Boty se navíc pyšní tím, že jsou nepromokavé a na podrážku byla použita protiskluzová nanotechnologie, nemusíte se tak bát sportování ani v nepříznivých podmínkách.

Glagla vyhřívané boty

Funkce chytrých bot:

  • Vyhřívání: skrze smartphone můžete navolit teplotu, na kterou se má vnitřek bot vyhřát. Aplikace je velmi inteligentní, a proto není problém nastavit různou teplotu pro obě boty. To není vše, kromě různé teploty pro každou botu si můžete nastavit i různou teplotu pro jednotlivé části boty – tedy kotník, stélku a špičku.
  • Krokoměr a výškoměr: asi nejočekávanější funkcí je krokoměr, ani ten botám nechybí. Opět, skrze senzory se následně přenese do smartphonu veškerá vaše denní aktivita s nasazenými botami. Nechybí ani výškoměr.
  • Kalorie: Dnes jsou v oblibě různé fitness funkce, boty Glagla vám tak změří i spálené kalorie.

Co se týče aplikace na zprostředkování komunikace mezi botami a smartphonem, podle produktových materiálů bude podle produktových materiálů prostředí spíše účelné. Boty se dobíjejí skrze microUSB port, kapacita baterie však není známá. Boty se nabíjejí zhruba 3 hodiny a funkce vytápění by měla fungovat po dobu zhruba 6 hodin, záleží na nastavené intenzitě (maximum je 120° F, což je zhruba 49° C). Jaké však budou reálné výsledky, je však zatím nejasné.

Vlevo pánské, vpravo dámské

Vzhled bot je čistě subjektivní, pokud by se vám však boty nelíbily, ale chtěli byste chytrými udělat ty vaše, existuje alternativa v podobě chytré vložky Glagla Digitsole.

Glagla Digitsole
Glagla Digitsole

Ta zprostředkuje podobné funkce, avšak v trochu střízlivější formě. Vložka bude dostupná za zhruba 4 200 Kč. Kromě novinky s vyhříváním nabízí Glagla i další chytré boty, jejich kompletní nabídku naleznete na webových stránkách společnosti.

Gadgety a další zajímavosti – CES 2015

Zdroje: glaglashoes.com

Diskuze ke článku
omg
Smart slipy by neboli? :(
4266
Tanga :D
mental.disease
Ja som minule čítal o iných Smart boháči tie boli cez Bluetooth prepojené s navigáciu v mobile. A keď bolo treba odbočiť dolava, alebo doprava, daná bota zavibrovala :-))

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze