Nexus 6P se odhaluje ještě před uvedením (5× aktualizováno)

Jak už bývá v poslední době zvykem, očekávané telefony se podaří odhalit pár dní před oficiálním uvedením. To je i případ Nexusu 6P, který bude vyrábět Huawei. Po úniku barevných variací se nyní můžeme podívat i na vnitřní výbavu.

Aktualizováno 27. 9. 2015

Už dlouho se ví, že nový Nexus nebude žádný kompaktní telefon. Úhlopříčka jeho displeje bude 5,7 palce a vměstná se na ni QuadHD rozlišení. Mezi další důležité prvky výbavy patří čipset Snapdragon 810 ve verzi 2.1, konektor USB Type-C, čtečka otisků prstů na zádech a samozřejmě také nejnovější Android 6.0.

Barevné varianty a výbava Nexusu 6P.

Únik také potvrdil, že se bude jednat o kovovou unibody konstrukci s dvojicí čelních reproduktorů. Kapacita baterie bude 3 450 mAh. To vše je pořádná porce výbavy, a tak asi nikoho nepřekvapí hmotnost 178 gramů. Telefon se bude zřejmě prodávat ve více kombinacích podle paměti RAM (3 nebo 4 GB) a také vnitřní paměti (32, 64 nebo 128 GB).

Aktualizováno 24. 9. 2015

Menší LG Nexus 5X s 5" displejem bude kromě klasické černé a bílé k dispozici i v zajímavém světle modrém odstínu. To je novinka v řadě Nexus. Chybět bude naopak červená verze, která byla k dispozici u Nexusu 5. Huawei Nexus 6P nabídne více barev – konkrétně stříbrné, černé, bílé a zlaté provedení. Zlatá barva cílí především na Čínu a okolní asijské země, kde je velice populární.

Aktualizováno 6. 9. 2015

Na posledních únicích si můžeme zevrubně prohlédnout záda telefonu. Logo Nexus se nijak zásadně nezměnilo, stejně tak i design pokračuje ve vyjetých kolejích. Fotoaparát bude pravděpodobně 13Mpx, ale vybaven slušnou dávkou inovací. Na snímku kupříkladu vidíme dvojtou LED diodu a také laserové ostření. Potvrzena je rovněž přítomnost čtečky otisků prstů.

Odhalená záda telefonu prozrazují leccos i o výbavě.

Začalo se spekulovat i o ceně, která by u základní varianty měla činit 399 dolarů, tedy nijak přehnaných 11,5 tisíce po připočítání daně.

Původní obsah z 26. 8. 2015

Výbava budoucího Nexusu od LG se nám pomalu dává dohromady. Dnešní únik informací odhalil nasazení procesoru Snapdragon 808. Ten je sice dostatečně výkonný, ale na jeho vrub jde nasazení starší paměti RAM typu DDR3. Její kapacita však bude nadprůměrné 3 GB. Potvrzuje se 5,2palcový displej či konektor USB-C. Fotoaparát bude 13megapixelový a pocházet z dílen Sony.

LG Nexus 5 (2015)

Aktualizováno 17. 8. 2015

Kromě prvních informací už jsou k dispozici také první fotografie a dokonce i jeden živý snímek budoucího Nexusu 5 (2015) od LG. Můžeme vidět spíše oblý design a na zadní straně mírně vystouplý fotoaparát. Pod fotoaparátem se objevuje také čtečka otisků prstů. Možným důkazem, že tento Nexus opravdu vyrobí jihokorejské LG, je nálepka na jednom ze snímků, na které se zdá býti právě logo společnosti LG.

LG Nexus 5 (2015)

Původní informace z 13. 8. 2015

Nexus

Letos bychom se mohli dočkat dvou nových Nexusů. Větší a lépe vybavený by měl vyrobit Huawei, menší a levnější pak LG. Páve varianta od LG by mohla nést označení Nexus 5 (2015), neboť displej nebude nijak extrémně velký. Úhlopříčka se zastaví na 5,2 palcích, přičemž rozlišení by mělo být 2K, případně alespoň FullHD. Prozrazeny byly také rozměry 146,9 × 72,9 × 8 až 9,8 milimetrů. Nexus od LG se také údajně pochlubí kovovým rámem.

TIP! Recenze Google Nexus 6 – Lízátko, které udává směr

Další střípky jsou už opravdu velkými spekulacemi a musíme je brát s rezervou. Hovoří se například o čelních stereo reproduktorech, čtečce otisků prstů, která by měla nativně spolupracovat s novým Androidem M a ve hře je také nasazení konektoru USB-C.

Zdroje: twitter.com, pocket-lint.com, plus.google.com, fonearena.com, weibo.com, phonearena.com, slashgear.com, pocket-lint.com

Diskuze ke článku
Bigfoot
Sirka je nespravna.
Pri 5,2 palcovej uhlopriecke nie je sanca vmestnat takto velky displej do tela so sirkou len 52,9mm. Skor to bude 72,9mm.
Vzhladom na to, ze LG G2 ma pri rovnako velkom displeji 70,9mm, je jasne ze nexus bude mat tentoraz sirsie ramiky.
mental.disease
to je chybka v prepise. zdroj uvádza 146.9 x 72.9 x 8-9.8mm
Horci
Já jen doufám že LG nebude měnit design a bude vypadat jako klasická 5ka..a néé jak od Motoroly tak "macatě" a ještě aby to mělo optickou stabilizaci obrazu (y) a budu spokojenej..protože Nexus od Motoroly.. Hrůza vypadá fakt strašně..
Xwert Is
Xwert Is
Ten menší nexus by mal byť 5,2", 4GB LPDDR4 RAM, Snapdragonn 820, 64Gb ROM, FullHD, 3750 mAh, poriadny foťák. To by bol konečne poriadny nexus. Ja som veľmi zvedavý čím to zase "pos*rú" zvyčajne to býva foťák a batéria...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze