Nexus 6 se ukazuje na uniklém oficiálním snímku (4× aktualizováno)

Jak se blíží uvedení nového Nexusu, tentokráte s pořadovým číslem 6, začínají se objevovat jeho první snímky. Úniky naznačují, že společně s ním se představí také zbrusu nová verze Androidu, která stále nese označení L. A také, že nový Nexus není žádný drobeček.

Aktualizováno 14. 10. 2014

Na scénu se dostává první údajně oficiální snímek nového Nexusu 6 od Motoroly, který má mít 5,9" displej, nebo také nový čipset Snapdragon 805 od Qualcommu. Na přední straně pak můžeme vidět dvojici mřížek, které slibují přítomnost stereo reproduktorů. Snímek přináší dnes již oficiálně neaktivní Twitter účet @evleaks, který v minulosti přinesl řadu později potvrzených spekulací.

Nový uniklý snímek

Aktualizováno 4. 10. 2014

To, že bude Nexus 6 veliký, je již téměř jisté, ale to, jak velký je v porovnání s ostatními vlajkovými loděmi, jsme doposud neviděli. O to se postaral Dave Kover, který vyrobil vlastní maketu a porovnal jí se skutečnými telefony, mezi kterými nechybí nové iPhony nebo BlackBerry Passport.

Aktualizováno 1. 10. 2014

Google se pomaluje připravuje na představení zatím největšího Nexus telefonu v historii. O novinkách z poslední doby jsme vás již informovali, ale nyní se na internetu pohybuje fotografie údajného Nexusu 6 na veřejnosti. Na fotografii je vidět neznámý telefon, na kterém běží Android L a samotný telefon je pořádně velký, což opět potvrzuje spekulace o tom, že má být Nexus 6 pořádný „macek“. Telefon je v ochranném pouzdře a můžeme si všimnout, že na pravé straně přístroje je jak tlačítko zapínání, tak i tlačítko hlasitosti. Z druhého snímku je jasné, že telefon má dvojici reproduktorů na přední straně. Telefon by mohl být představen již tento měsíc.

Údajný Nexus 6 na veřejnosti

Aktualizováno 29. 9. 2014

Výroby nového Nexusu se ujme Motorola, která tento model pracovně pojmenovává Shamu. Podle posledních informací bude mít o něco větší displej, než se předpokládalo, konkrétně s úhlopříčkou 5,9 palce. Ostatní zmiňované hardwarové parametry zůstávají nezměněny.

Motorola Shamu alias Nexus 6: Android L není překvapením, velikost (zde ve srovnání s LG G3) ano.

Novinka se oficiálně představí společně s novým Androidem na konci příštího měsíce.

Původní obsah z 14. 8. 2014

Bylo by to lehce paradoxní, neboť mobilní divizi Motoroly nějakou dobu vlastnil samotný Google, ale během té doby jsme se Nexusu od Motoroly nedočkali. Ten tak zřejmě přijde až letos, kdy mobilní divize Motoroly patří čínskému Lenovu. Díky benchmarkům AnTuTu a GFXBench se nyní již můžeme podívat, s jakou výbavou Nexus 6 pravděpodobně přijde.

Pět generací telefonů Google Nexus

Základem bude 5,2palcový displej s rozlišením 2 560 × 1 440 pixelů, můžeme tudíž počítat s opravdu velmi jemnou podívanou. V útrobách telefonu se bude nacházet čtyřjádrový procesor Qualcomm Snapdragon 805 s taktem 2,5 GHz, který bude mít k ruce celé 3 GB RAM. Interní paměť nabídne 32 GB prostor, paměťové karty pak u řady Nexus zřejmě již nikdo neočekává. O grafickou akceleraci se postará Adreno 420.

Výše zmíněný hardware bude hnací silou pro nejnovější Android L, který si tak v Nexusu 6 zřejmě odbude svou premiéru. Hlavní fotoaparát nabídne rozlišení 12 nebo 13 megapixelů. V této informaci se zdroje rozcházejí. V každém případě si však novinka poradí se záznamem 4K videa. Čelní kamerka možná zůstane mírně za očekáváním, neboť by měla disponovat pouze 2 megapixely a možností záznamu FullHD videa. V tuto chvíli není známé, kdy by se mohla novinka oficiálně představit.

Zdroje: phonearena.com, fonearena.com, fonearena.com, androidpolice.com, slashgear.com, twitter.com

Diskuze ke článku
kubik393
Historické nespravedlnost se zdá se být odčiněna a nejstarší (podle fandů jako já i nejlepší) výrobce mobilních telefonů na světě konečně vyrobí vlajkovou loď nejrozšířenějšího mobilního operačního systému na světě. Toto trvalo Google, toto trvalo, protěžují Korejce a Číňany místo aby si hleděli amerických firem, které jsou jim dobré jenom když potřebují patenty do svých věčných tahanic s Apple a Microsoftem. Ale tak je to bohužel se vším, americké značky jsou všeobecně na ústupu, vyjma zbraní, které, když jsou stejně jako Němci tak dobří v zabíjení lidí, si Američané stále vyrábějí sami a rádi.
Kefalin
Chcem sa spytat mimo temy. Dokaze Samsung S5611 otvarat subory Excel atd...dakujem
jana
A co baterka.....doufám že to zase neposerou.....
Smithy
Jsem zvědav na kvalitu fotek :-)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze