Chystá se varianta HTC First bez všudypřítomného Facebooku

5

Tchajwanský výrobce mobilních telefonů HTC včera představil svůj první telefon s uživatelským prostředím Facebook Home. HTC však bude model First podle nových informací nabízet také v mírně odlišné verzi, a to pro ty uživatele, kteří nejznámější sociální síti příliš neholdují.

O HTC M4 jsme vás již na mobilenetu informovali vícekrát. Z předpokládaného termínu oficiálního představení v únoru sešlo a poté se zákulisní zdroje na mnoho týdnů odmlčely. Až doteď. Známý a obvykle důvěryhodný zahraniční web pocket-lint.com totiž napsal, že M4 bude druhou variantou právě včera čerstvě představeného modelu First, ochuzenou o nový launcher Facebook Home. Ten bude nahrazen klasickou nadstavbou Sense.

HTC First s Facebookovým prostředím nemusí vyhovovat každému. I proto zde bude existovat alternativa v podobě modelu First.

To ale prý nebude jediná odlišnost obou modelů. HTC M4, což zcela určitě nebude finální název, by měl dostat výměnou za ochuzení o Facebookové prostředí po vzoru modelu One UltraPixelový fotoaparát s maximálním rozlišením 1,6 Mpx, které zde však nehraje zásadní roli. Šlo by tak již o druhý chytrý telefon s touto funkcí. Beze změny by měl zůstat například displej s úhlopříčkou 4,3 palce a rozlišením 1280x720 pixelů. Stejný bude i chipset Snapdragon 400, který ovšem bude obsahovat procesor s nižším taktem, a to 2x1,2 GHz (HTC First nabízí frekvenci 2x1,4 GHz). Model M4 by měl obsahovat nejnovější verzi OS Android, konkrétně 4.2.2 Jelly Bean, nad kterou bude fungovat uživatelské prostředí Sense 5 UI stejně, jako u vlajkového model HTC One.

Pravděpodobnou podobu tajného HTC s kódovým jménem M4 známe již dlouho

-> Tajné HTC 603e: Jde o model M4 nebo čínskou verzi One SV?

Kdy dojde k oficiálnímu představení, zatím nevíme. Vzhledem k tomu, že informace o tomto tajném modelu již unikají doslova několik měsíců, a nyní došlo i k představení sesterského modelu HTC First, si ale dovolíme odhadovat, že se tak stane již relativně brzy.

Zdroje: pocket-lint.com

Diskuze ke článku
ok
dobrý den, nevite kdy budou představeny další telefony htc pro rok 2013?
gotak
Stačí, aby HTC řeklo lidem že FB je jen launcher, tak jestli ho nechcou, ať si stáhnou libovolný z marketu a můžou si odpustit vyrábět zbytečný telefon.
podobný
HTC First se mi velice líbí. Avšak není jisté, že bude distribuovan na náš trh. Existuje nějaké jiné HTC, které se tomuto First co nejvíce podobá?
Honza
nebude to nakonec úplně ten stejný procesor (respektive celá čipová sada) co je v HTC One SV? Pak by to mělo mít stejný +/- výkon

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze