Chystá se konec iTunes?

5
Chystá se konec iTunes?
  • Apple oznámil novou televizní aplikaci určenou i pro Mac
  • Zároveň se spekuluje, že chystá univerzální aplikace i pro hudbu a možná knihy

Před osmnácti lety odstartoval Apple a jeho iTunes revoluci v tom, jakým způsobem nakupujeme hudbu. Ale vždy se také jednalo o software, jehož pověst byla přinejmenším sporná. A možná nyní nastal čas, aby se odebral na zasloužený odpočinek.

Na březnovém oznámení nových služeb totiž padla i zmínka o zbrusu nové aplikaci pro Mac, která je prozatím v přípravě. A tak nějak nevyřčené zůstalo sdělení, že by se i další multimediální aplikace mohly dočkat nových verzí, anebo rovnou nahrazení. Apple má totiž univerzální framework Marzipan, který umožňuje jednoduché portování aplikací napsaných pro iOS na Mac. To vývojářům ušetří hodně času a celý ekosystém Applu to zpřehlední a zjednoduší.

Vývojář Steve Troughton-Smith vyjádřil pro 9to5mac.com svoje přesvědčení, že Apple pracuje na nových aplikacích pro hudbu, podcasty a možná i knihy, které budou po vzoru jeho televizní aplikace univerzální.

iTunes Radio

Apple tak vsadí na stejnou kartu jako kdysi Microsoft, který se snažil prosadit myšlenku univerzálních aplikací sdílených mezi desktopy a mobilními zařízeními. iTunes bude fungovat i nadále, ale jen kvůli synchronizaci starších zařízení.

Diskuze ke článku
Anonym
Kdyby tu byl Jobs, bylo by to zrušený už 3 roky
htcjirka
htcjirka
iTunes je hrozná prasečina a pohrobek.
Blue Sun
Blue Sun
Jen aby to nebylo po vzoru současného přístupu Apple ještě horší.
HeXXX
Na Windows asi nic moc, ale na macu mi to nijak nevadí.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze