CES Las Vegas 2011 - aktuální zpravodajství

10

Sledujte s námi CES 2011 v Las Vegas. Aktuality, zajímavosti a nové telefony najdete přehledně v jednom souhrném článku! Poslední aktualizace: 10.1.2011 23:00

Článek průběžně doplňujeme a aktualizujeme o nové telefony, aktuality a zajímavosti.

Aktuality a zajímavosti:

Seznam představených přístrojů

Acer

Acer Iconia Tab A500 Acer Iconia Tab A500: další tablet se hlásí o slovo

Acer jako výrobce elektroniky určitě netřeba představovat, ovšem jeho angažmá na poli mobilních telefonů je zatím spíše sporadické. Ani Acer nechce zůstat pozadu co se týče posledního trendu na poli elektroniky, tabletů a připravuje tak svůj 10" tablet se systémem Android 2.2 Froyo. O svižný chod se postará moderní dvoujádrový procesor s čipsetem Tegra 2 od NVIDIE. Na těle se překvapivě krom microUSB konektoru objevilo i klasické, velké USB.

Acer beTouch E210 Acer beTouch E210: qwerty pod Androidem

A přehlídka nových zařízení z veletrhu CES 2011 pokračuje. Po několika hi-end zařízeních se nám představí i jeden low-end. Je z dílen firmy Acer a prodáván bude pod označením beTouch E210. Jeho hlavní zbraní bude dotykový displej a hardwarová qwerty klávesnice. Podobně jako je tomu u Sony Ericssonu Aspen. Acer ovšem poběží na operačním systému Android 2.2 Froyo. Poradí si s rychlými daty i bezdrátovým Wi-Fi připojením.

Acer Liquid Acer liquidmini: typická střední třída s Androidem

Acer na veletrhu CES v Las Vegas představil nový smartphone LiquidMini. Jedná se o zařízení střední třídy, kterému ve výbavě nechybí žádná z podstatných funkcí, ke kterým se navíc přidává zajímavý vzhled. Těšit se tak můžete na 600 MHz procesor, operační systém Android 2.2 Froyo kompletní datovou nabídku či 5 megapixelový fotoaparát s automatickým ostřením.

Asus

Asus Nové tablety Asus Slate a Eee Pad útočí

Asus se postaral o pořádný rozruch díky představení nových tabletů s různými konstrukcemi i operačními systémy. Nové řady dostaly název EEE Pad a Slate a čítají čtyři různé tablety. Model Eee Pad MeMo nabídne 7" displej, 1,2 Ghz procesor a operační systém Android 3.0. Eee Slate EP121 už poběží na operačním systému Windows 7 a jeho displej vyrostl na rovných 12". Zbývající modely Eee Pad Slider/Transformer lákají na přítomnost klávesnice.

LG

LG Optimus Black LG Optimus Black: jasný NOVA displej ve štíhlém těle

LG o sobě dává poslední dobou vědět čím dál silněji. Po oznámení prvního smartphonu s dual-core procesorem oznámilo LG další zajímavý smartphone. Štíhlé tělo a skvělá výbava však není všechno. Displej se pyšní úhlopříčkou 4", rozlišením 800x480 pixelů a spotřebou nižší než současné AMOLED panely. LG Optimus Black je také vybaveno technologií WiFi Direct, umožňující rychlý přenos souborů mezi zařízeními skrze WiFi.

Motorola

Motorola Xoom Motorola má svůj tablet: XOOM s Androidem 3.0

Na veletrhu CES 2011 v Las Vegas představila svůj první tablet také americká Motorola. Velmi šikovně si vyčkala na ten správný operační systém a její první počin se pochlubí Androidem ve verzi 3.0 Honeycomb. Krom toho oslní dvoujádrovým procesorem nVidia Tegra 2, 32GB interní pamětí nebo displejem s úhlopříčkou 10,1“ a rozlišením 1280 x 800 pixelů.

Motorola Atrixx Motorola Atrix: pořádná funkční výbava

Americká Motorola světu představila i funkcemi našlapaný smartphone. Ten spoléhá na operační systém Android 2.2 Froyo, rychlý procesor nVidia Tegra 2 a 1GB paměti RAM. Ve výbavě nechybí 5 megapixelový fotoaparát s možností záznamu HD videa. Uchvátí i 4 palcový displej s jemným rozlišením 960 x 540 pixelů. Pravou lahůdkou je silná baterie s kapacitou 1930 mAh, přičemž telefon je stále tenký pouze 11 milimetrů.

Sony Ericsson

Sony Ericsson Xperia Arc Sony Ericsson Xperia Arc: štíhlý Android s HDMI

Sony Ericsson představuje nový smartphone ze série Xperia. Jedná se o model s označením Xperia Arc. Nabídne 8 megapixelový fotoaparát, nahrávání HD videa, HDMI port a novou technologii pro zlepšení výkonu displeje od divize Sony BRAVIA. Už od počátku se můžete těšit na nejnovější operační systém Android 2.3 Gingerbread. Zároveň se Xperia Arc stane nejtenčím chytrým telefonem na světě.

ViewSonic

ViewSonic tablet ViewSonic ViewPad: nová řada mobilních zařízení

Společnost ViewSonic je další z řady firem, která se rozhodla pustit do nebezpečných vod mobilních zařízení. Na veletrhu CES představila hned pětici zařízení a každé rovnou zařadila do jiné kategorie. Přivítejme čtyři nové tablety v čele s novým smartphonem. Čtyři přístroje budou spoléhat na operační systém Android 2.2 Froyo. Jeden si však k Androidu 1.6 připravil i Windows 7.

Vizio

VIZIO VIA Tablet VIZIO: dva černí koně s Androidem

Společnost VIZIO je pro nás, fanoušky mobilních komunikací, zatím velkou neznámou. Tato firma se totiž specializuje na výrobu televizorů a systémů domácího kina, a proto bylo celkem překvapení, když na veletrhu CES 2011 představila hned dvojici mobilních přístojů. Jde o tablet VIZIO VIA Tablet a chytrý telefon VIZIO VIA Phone. Oba běží na operačním systému Android a nabízejí HDMI konektor.

Diskuze ke článku
Karlos88
Představí Nokia na Ces vůbec něco?
meotar
A co BlackBerry PlayBook, Samsung Galaxy Player, LG Optimus Tab, tablet od Toshiby, LG Optimus 2X ?
okko
Nokia by taky měla začít s androidem, zůstat jen na simbianu je její zhouba
Martin Pultzner
Dobrý den, Nokia určitě na CES v Las Vegas nic nepředstaví. Její novinky očekáváme v únoru v Barceloně na MWC.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze