Acer liquidmini: typická střední třída s Androidem

5

Acer na veletrhu CES v Las Vegas představil nový smartphone LiquidMini. Jedná se o zařízení střední třídy, kterému ve výbavě nechybí žádná z podstatných funkcí, ke kterým se navíc přidává zajímavý vzhled. Má snad Acer zaděláno na prodejní trhák?

Čtyři WM novinky od Aceru: M900, DX900, F900 a X960

Tip: přečtěte si také preview dalších nových produktů z veletrhu CES 2011 v Las Vegas

Acer na letošním, již pomalu končícím veletrhu CES 2011 konaném v Las Vegas, představil úctyhodný seznam novinek. Kromě několik nových dotykových tabletů a notebooků představil také dva chytré mobilní telefony, a to jak jinak než s Android OS, a to ve verzi 2.2 Froyo. Jedná se o modely Acer beTouch E210 a LiquidMini. Druhý jmenovaný, a také poněkud lépe vybavený smartphone, si v dnešním článku krátce představíme.

Acer LiquidMini - oficiální fotografie

Acer LiquidMini je v podstatě menší bratříček modelů Liquid, Liquid Metal a Liquid E. Odlehčení se projevilo na výbavě telefonu, který se svými parametry tak zařadil do nejprodávanější střední třídy Androidů. Konkurenty na trhu mu tak budou telefony jako například LG Optimus One, Xperia X8, HTC Wildfire a mnoho dalších zařízení. Acer Liquidmini funguje na operačním systému Google Android ve starší verzi 2.2. Froyo, na němž běží uživatelská nadstavba Acer UI. Hlavní prvek celého telefonu, 3,2 palcový, dotykový displej nabídne rozlišení HVGA (480×320 bodů) s podporou zobrazení max. 256 tisíc barevných odstínů. Kromě toho také disponuje kapacitní dotykovou vrstvou pro snadné ovládání prsty.

Video

Pomyslným srdcem smartphonu je 600 MHz procesor od Qualcommu s označením MSM 7227. Spolu s ním se o výkon stará také rovný půl gigabajt operační paměti RAM, což je pro střední třídu nadstandardní hodnota. Vnitřní pamět telefonu nese rovněž hodnotu 512 MB a je rozšiřitelná o paměťové karty typu MicroSDHC, přičemž jedna 2GB by měla být přítomna v prodejním balení.

Acer LiquidMini vypadá opravdu lákavě

Surfovat na internetu rychlostí blesku můžete díky podpoře rychlých datových přenosů 3G zastoupených však pouze technologií HSDPA. Krom toho také můžete využít pomalejších GPRS a EDGE, a také vestavěné Wi-Fi 802.11 b/g s podporou DLNA. Nakonec určitě nemůžeme nezmínit jednu z velkých deviz telefonu. Tou je 5Mpx fotoaparát s autofocusem, který je také schopný natáčet videa o VGA (640×480 px) rozlišení s frekvencí 30 snímků za vteřinu.

Tip: přečtěte si také preview dalších nových produktů z veletrhu CES 2011 v Las Vegas

Video

Acer Liquidmini je skvěle vybavený smartphone, který podle nás má velkou šanci na trhu uspět. Bude zaměřen především na mladé lidi, kterým zajistí ideální přístup na sociální sítě s aplikací SocialJogger, která združuje Facebook a Twitter dohromady. Uvedení na trh v Evropě je plánováno na 11. dubna, kdy by se měly dostat první kousky k uživatelům ze Spojeného království a posléze i na další trhy, s předpokládanou dostupností i v Česku, a to v celkem v pěti různých barevných provedeních jet silver, royal blue, piano black, lime green and light pink. Cena, za kterou se přístroj bude prodávat zatím nebyla zveřejněna.

Technické parametry Acer Liquid Mini

Konstrukce110,4 × 57,5 × 13 mm, 109 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 3,2" (360 × 640 px)
Fotoaparát5 Mpx (2 592 × 1 944), autofocus, video: 640 × 480 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm S1 MSM7227, CPU: 1×600 MHz
PaměťRAM: 512 MB, vnitřní paměť: 512 MB, paměťové karty: microSDHC
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11b/g, Bluetooth: 2.1, NFC: ne
Operační systémAndroid 2.2
Akumulátor1 300 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
DostupnostQ1 2010, ?

Zdroje: phonearena.com, engadget.com, unwiredview.com

Diskuze ke článku
JohnyAsbest
velmi sympatický mobil, jenže problém je s CZ, pokud se nemýlím, tak ani prodávaný Acer Liquid S ani ta verze Ferrari nejsou s češtinou, nebo ano ? a navíc bez rádia.
R0bin
newadi aspon sa naucis po anglicky, moj desire HD je tiez taka zmiesanina ma sice SK jazyk ale nie vsetko pise po slovensky...a co sa tyka fm radia... zbytocnost. Nahraj si do mobilu co ces. Urcite mp3 je lepsia kvalita ako fm radio...ja osobne fm radio ani nepotrebujem
NoNa
To sice ano, ale Ranní Show a zprávy si tam nahraješ jen těžko... Rádio se občas prostě hodí, tedy alespoň mně :)
R0bin
Spravy si pozriem na mobile cez net abo cez aplikaciu noviny :P

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze