CarPlay a Android Auto se ještě letos objeví ve Volkswagenech

1

Německá automobilka Volkswagen na veletrhu CES oznámila, že v průběhu roku 2015 integruje do svých aut podporu pro CarPlay od Applu, Android Auto od Googlu a také MirrorLink od Sony. Samotný systém v autě tak ustoupí trochu do pozadí, to hlavní pak obstará připojený telefon.

Spolupracovat s těmito třemi systémy pak zvládne palubní systém pojmenovaný jako MIB II. Ten už naleznete v některých prodávaných vozidlech a v základu umožňuje zrcadlit obraz z patřičně vybaveného telefonu na displeji autonavigace. V průběhu tohoto roku tak přibudou ještě systémy CarPlay a Android Auto, které fungují spíše jako jakási prodloužená ruka mobilního telefonu s upraveným rozhraním.

Wolkswagen
Co v mobilu, to na palubce. Dobrý nápad, snad se zdaří i realizace.

To je rozhodně dobrá zpráva, a to hned z několika hledisek. Je dobře, že jde Volkswagen na podporu pěkně ze široka a kromě rozšířených firemních technologií přidává i další standardy. Systémy v autě se tak díky propojení s telefonem stanou chytřejší a nebude je potřeba měnit tak často, protože nové funkce a technologie obstará připojený telefon. A konečně, jako největší evropská automobilka ovlivní tímto přístupem VW i další výrobce, a to včetně české Škody, která stejný systém dostane také, nejspíš jen s nějakým zpožděním.

Zdroje: theverge.com

Diskuze ke článku
Petr
Super, konečně někdo. Ať je navigační/ MM systém v autě jakýkoliv, většinou je proti světu IT už v době, kdy s tím vyjdou, zastaralý nebo rychle zastará. Kolik já měl předpotopních zabudovaných navigací (naštěstí jsem to neplatil, nikdy bych si to nekoupil). S tímto bude možné používat to co člověk chce.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze