Canon Connect Station CS100: 1 TB pro vaše fotografie a videa

Se zvyšujícím se rozlišením fotoaparátů roste i velikost souborů, které produkují. Fotografie a videa spolu s hudbou zabírají nejvíc místa v našich telefonech a tabletech. Nové bezdrátové úložiště Canon Connect Station CS100 však problém s volným místem nejen elegantně vyřeší, ale fotografie a videa z něj můžete rovnou sdílet.

Canon Connect Station CS100 má podobu černošedé krabičky s rozměry 155,6 × 51,1 × 155,6 mm, jejíž hmotnost činí 570 gramů. V sobě má zabudovaný pevný disk s kapacitou 1 TB, což je více než štědrá porce místa pro vaše fotky a videa, u kterých podporuje formáty JPEG, RAW (CR2 od Canonu), MOV, MP4 a AVCHD.

Canon Connect Station CS100

Soubory do úložiště můžete dostat celou řadou způsobů. Nejsnáze to jde přitom bezdrátově. Úložiště je vybaveno Wi-Fi ve verzích IEEE 802.11b/g/n, které nabízí viditelnost až 15 metrů, a pro snadnější spárování i NFC. Smartphony, tablety, ale i fotoaparáty a videokamery s NFC tak jednoduše přiložíte a soubory se automaticky zkopírují. Canon však myslel i na ty, které bezdrátové sítě nemají, z dalších možností proto nechybí sloty pro SD a CF paměťové karty, ale také USB a megabitový Ethernet. Ze smartphonu, tabletu a počítače nahrajete soubory i přes webové rozhraní.

Fotky a videa však chce nejen ukládat, ale chceme si je také prohlížet nebo se s nimi chlubit svým blízkým a známým. I na to však Canon myslel a přidal do Connect Station CS100 celou řadu možností, jak se k obsahu pohodlně dostat. V první řadě ho vybavil HDMI rozhraním, přes které ho můžete připojit k televizi s velkým rozlišením, a praktickým infračerveným dálkovým ovladačem.

Můžete si je však samozřejmě prohlížet i přes webové rozhraní a pokud znáte další lidi, kteří vlastní Connect Station CS100 můžete také přijímat a posílat soubory v plném rozlišení pomocí Canon Image Gateway, kde je možné sdílet tyto obrázky i na sociálních sítích. Mezi nimi nechybí ani cloudová služba pro správu fotografií od Canonu irista. Přímo ze zařízení je navíc možné bezdrátově tisknout fotografie na Wi-Fi tiskárnách, které jsou kompatibilní se standardem PictBridge, takže k tomu vůbec nepotřebujete počítač.

Prodej Canon Connect Station CS100 začne v červnu 2015 za odhadovanou maloobchodní cenu 299,99 dolarů (necelých 7 000 korun bez DPH) a bude k dispozici v 11 jazycích, mezi kterými však bohužel čeština chybí.

Zdroje: usa.canon, androidcommunity.com, canon-europe.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze