BUILD 2015 v San Franciscu: podívejte se s námi do zákulisí

6

Na začátku května proběhla v San Franciscu tradiční každoroční konference BUILD. Microsoft na ní vývojářům, analytikům i novinářům prozradil další novinky kolem Windows 10, HoloLens a Office. Podívejte se, jak to vypadá v zákulisí takové akce, z našeho pohledu – samozřejmě textově i formou videa.

Build 2015

Třídenní BUILD, klíčová vývojářská akce Microsoftu v tomto roce, začíná tradiční úvodní přednáškou, takzvanou keynote, na kterou čekají stovky účastníků od brzkého rána venku. Na keynote vystupují klíčoví představitelé Microsoftu, kteří odhalují největší novinky. Mimo jiné Satya Nadella nebo Joe Belfiore letos ukázali další novinky ve Windows 10, zajímavé prostředí Continuum, oznámili rozšíření pro prohlížeč Microsoft Edge a samozřejmě jsme se dočkali chuťovek kolem HoloLens, které vzbudily opět velkou pozornost, a které jsme si mohli později také vyzkoušet.

Build 2015 – pohled do zákulisí

Ihned po úvodní tiskové konferenci následuje klasický kolotoč. Rychle do tiskového centra, zpracovat nejzajímavější novinky a… Počkat, to je hodně praktické, Microsoft přímo v press centru připravil pro novináře demo stoly s odborníky, kteří ukazují všechny zásadní novinky ve všech produktech. Zde jsme si mimo jiné mohli vyzkoušet i nový tablet Microsoft Surface 3.

Zajímavé HoloLens jsme si mohli poté i vyzkoušet

A nyní se pouštíme do průzkumu tří pater plných stánků, diskuzních míst nebo velkých přednáškových sálů, kde od rána do večera probíhají semináře kolem všech novinek a produktů Microsoftu. Windows 10, převod aplikací z Androidu a iOS na Windows 10, nebo třeba holografické brýle HoloLens, Cortana, Xbox, Band, Office 365 nebo servery, každý si zde přijde na své. Microsoft navíc na semináři vývojářům hodně naslouchá a zpětnou vazbu zejména na nové Windows 10 bere hodně vážně. Všichni se mohou pracovníků v Microsoftu i podrobně ptát.

Celé dny tu pak probíhají takzvané hackathony, v rámci kterých vývojáři tvoří nebo naopak hackují aplikace. Samozřejmě o ceny. Když už si musí vývojáři zaplatit několik tisíc dolarů, Microsoft se stará i o zábavu. V průběhu celého BUILDu se sbírají u každého stánku body, které pak lze proměnit za věcné ceny. Kdo by nechtěl nový Surface nebo Xbox že? Každý účastník navíc zdarma obdržel zbrusu nový konvertibl HP Spectre. A hádejte, co s ním většina lidí hned udělala. Ne, neprodala, nainstalovala na něj nejnovější sestavení Windows 10, který Microsoft v průběhu BUILDu vypustil. Každý večer byl připraven i zábavný program. Microsoft třeba vybookoval celý multiplex a nabídl účastníkům předpremiéru nových Avengers nebo různé soutěže. BUILD byl celkově jednou z vůbec nejlépe organizovaných akcí, které jsem se mohl zúčastnit.

Tři dny ale utekly jako voda a Moscone center v srdci San Francisca se pomalu vyprazdňuje a všichni čekají, jak se Microsoftu podaří letní vstup Windows 10.

Zajímavé články z BUILDu

Diskuze ke článku
Pietor
Měl bych na Martina Pultznera takový jeden dotaz.
Zda se Microsoft nevyjádřil kde je zakopaný pes, že na WP stále nejsou služby od Google jako v případě iOS a zda to nějak s Googlem řeší či nikoli...
Palo
Zdravim nevite jak to bude s podporou adroid wear na ios google by to mel pristi tejden uverejnit jestli bude ne a jestli to apple neakceptuje zda bude uvolnen a zda tu bude moznost na jailbr.zarizeni moznost instalace i bez itunes dik
Xwert Is
Xwert Is
Zaujímalo by ma či sa dá synchronizovať WP s Google účtom ide mi hlavne o možnosť používať a ukladať kontakty do Google ako som to robil do teraz na Androide a BB..

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze