Budoucnost wearables podle Intelu: dočkáme se létajících hodinek?

4

Intel se zásadním způsobem vložil do světa tzv. nositelné elektroniky. To znamená nejenom vyvinout dostatečně malý a úsporný čip, ale také s partnery vymyslet, jak jej náležitě využít v praxi. Chytré brýle už asi nikoho nepřekvapí, ale co byste řekli takovým létajícím hodinkám? Ne, to není vtip.

Rozvoji wearables má pomoci hned několik technologií. Jedná se zejména o modul Intel Curie, hardwarový produkt pro zařízení integrovaná do oblečení, nové využití kamery Intel RealSense např. v robotech, helikoptérových dronech a 3D technologiích. A samozřejmě také peníze: 300 miliónů dolarů je investice Intelu do programu Diversity in Technology, který má podpořit rozmanitost nejenom ve světě techniky, ale i ve společnosti obecně.

Intel Curie
Intel Curie: malý čip, velké možnosti.

Jak si takovou rozmanitost představují, ukázali zástupci Intelu společně s dalšími společnostmi na konkrétních produktech. Firma Oakley spolupracuje s Intelem na vývoji prémiových, luxusních a sportovních brýlí vybavených inteligentní technologií. Výsledkem jejich spolupráce by měl být produkt, jenž by měl být uveden na trh v druhé polovině roku a měl by přispívat ke zlepšení výkonu sportovců.

Generální ředitel společnosti Intel též představil Nixie, tedy produkt, jenž se stal vítězem soutěže „Make it Wearable” za rok 2014. Jde o vůbec první nositelnou kameru, která dokáže létat. Nixie se vám uvelebí na zápěstí jako náramek, najednou se rozepne, vzlétne a vyfotí váš dokonalý portrét.

Zapomeňte na hesla a kabely

Všechny tyto nové technologie nemají jen sloužit jen jako hračky pro dospělé, ale stanou se základnou pro posun celého odvětví výpočetní techniky. Ta byla dosud povětšinou definovaná interakcí mezi člověkem a displejem, klávesnicí a myší. Šéf Intelu Brian Krzanich ve svém projevu poukázal na několik nových technologií a aplikací z reálného světa, které představují přechod digitálních technologií do 3D a zároveň osvobozují uživatele od kabelů a hesel.

To má na starost například technologie True Key, jež bude řešit problém s hesly. Aplikace True Key používá osobnostní rysy, jako je obrys tváře nebo otisky prstů a výrazně tím usnadňuje přihlašování. True Key je podporována systémy iOS, Android, Windows, Mac a všemi předními prohlížeči.

Šéf Intelu Brian Krzanich
Šéf Intelu Brian Krzanich plánuje, jak nás zbavit klávesnic, kabelů, hesel a dalších otravných věcí.

Krzanich též představil spolupráci na bezdrátovém dobíjení s organizacemi Hilton, Jaguar Land Rover, San Francisco International Airport a Marriott. Obsahem této spolupráce jsou pilotní projekty bezdrátového nabíjení a instalace nabíjecích bodů v hotelech Marriott. Znamená to, že se bezdrátové nabíjení nejrůznějších přístrojů už brzy stane samozřejmostí? Takové snaze lze jen fandit.

Zdroje: newsroom.intel.com

Diskuze ke článku
daniel
Tyjo to může být opravdu zajímavý wow.
lendelos
toto je woooooooooow
bubu
Nepochopil jsem, jak můžu ovládat směr letící kamerky. Jak ji přivolám zpět? Třeba na té skále nebo kole.
bubu
True Key jsem pochopil, tak jde o to, dobrovolně nasdílet biometrické údaje a ještě to vnímat jako pozitivum ;)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze