Budoucí Apple iPhone 5S na fotografii: změn je pomálu

5

Na podzim bychom se měli dočkat nové verze iPhonu, který by měl nést označení 5S. Rozhodně se však proti současnému iPhonu 5 nebude jednat o žádnou revoluci. Naposledy uniklé snímky ukazují, že změny budou nepříliš patrné a bude se tedy spíše jednat o mírnou evoluci.

Novinka bude údajně vypadat prakticky stejně, jako současný iPhone 5. Hlavním rozdílem na zadní straně je přítomnost dvou přisvětlovacích LED diod místo současné jedné a změnil se také jejich tvar. Hlavní změny se tak budou odehrávat uvnitř.

Při pohledu pod kapotu uvidíte nové uspořádání čipů a některých dalších prvků, což byla nutnost, kterou si vyžádalo použití větší baterie. Ta v iPhonu 5S bude mít kapacitu 5,92 watthodin, zatímco iPhone 5 měl kapacitu 5,45 watthodin. Přestože se nejedná o zas tak velký rozdíl, mohlo by to mít pozitivní vliv na výdrž telefonu.

Tip: Apple představil iOS 7: největší změna od první verze

Na desce dále vidíme procesor, který nenese žádné označení. Není však jasné, zda nebylo označení na čip vytištěno, nebo zda bylo odstraněno až z fotografie. Jak upozorňuje server MacRumours datumový kód „1243“ viditelný na spodní části hlavního čipu znamená, že čip byl vyrobený ve 43. týdnu roku 2012, což odpovídá konci října 2012. To je mnohem dříve, než by se dalo očekávat u nového telefonu, takže se objevily spekulace, zda se jedná o velmi raný prototyp, který může mít ještě stejný čip A6, jako iPhone 5, nebo se může ve skutečnosti jednat o úplně jiný čip.

Jak je ale vidět na nové detailní fotografii, na čipu je vytištěno číslo modelu APL0698, což naznačuje, že by se mohlo jednat skutečně o prototyp nového čipu A7 a ne o čip A6, který byl použit v iPhonu 5. Původní čip A6 totiž nese číslo modelu APL0598 a čip A6X, který byl použit ve čtvrté generaci iPadu, nese číslo modelu APL5598. To ukazuje, že u členů modelové řady se mění první číslice, zatímco u nové generace se mění druhá číslice.

Zda jsou tyto informace pravdivé, a dočkáme se všech těchto vylepšení v iPhonu 5S, si nicméně budeme muset počkat až do podzimu, pravděpodobně do září, kdy bude nová generace iPhonu představena. Do té doby se může ještě řada parametrů změnit.

Zdroje: slashgear.com, gsmarena.com, macrumors.com, macrumors.com

Diskuze ke článku
Xzeit
Co přináší iPhone za inovace? Už asi pár posledních let žádné. Pořád ta samá krabička, akorát tročku větší...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze