Bořiči mýtů propagují odolné sklo Gorilla Glass (video)

7

Známý televizní pořad Bořiči mýtů, v originále Mythbusters, propaguje odolné sklíčko Corning Gorilla Glass, které se nachází na většině nových telefonů. Ve videu je prezentován pokrok ve zvýšení odolnosti za posledních pár let.

Velké displeje dnešních chytrých telefonů jsou náchylné na poškrábání, rozbití či jiné formy poškození. Neustále tak jde kupředu vývoj různých odolných sklíček. Nejznámější a nejpoužívanější je sklíčko Gorilla Glass od společnosti Corning. Ta se nyní rozhodla natočit propagační videa a hlavní roli v nich hraje dvojice Adam Savage a Jamie Hyneman, které můžete znát i z u nás známého seriálu Bořiči mýtů.

Gorilla Glass

Na videu je prezentována velká náchylnost displejů v roce 2008 na poškrábání, ke kterému postačily například klíče od bytu. Mimochodem jako příklad staršího telefonu je použita Nokia 5800. Dále je proveden test velkým úderem, který supluje pád na zem. Opět dojde ke značnému roztříštění displeje. Tytéž pokusy jsou provedeny na letošním smartphonu, který obstojí bez úhony. Samozřejmě však i displeje dnešních telefonů lze poškodit při nešikovném pádu na zem. Další posun kupředu však přichází s nedávno představeným sklíčkem Gorilla Glass 4, které by mělo být ještě odolnější právě proti roztříštění displeje při pádu.

Zdroje: 9to5mac.com

Diskuze ke článku
Rastislav
Toto daváte až teraz?... toto som videl už pred 2 týždňami ak nie viac :(
Kendal
Nokiu 5800 xpresmusick mám doma. Padol mi toľko krát, že to ani nespočítam. Je síce pravda, že na ňom mám fóliu, ale 5.5 roka čo ju mám je sklo stále ako nové.
bubu
Ve světle videí na youtube, na předchozí verze tohodle božího skla, co vydrží všechno, si troufám tvrdit, že je to jen další prolhaná reklama, vydávaná jako zaručený hyper mega super fakt, podložený prachy pro média.
grco
Ty brdo, ty zestárly :(

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze