Corning Gorilla Glass 4: přežije pád na tvrdý podklad

23

Společnost Corning si připravila novou verzi svého odolného sklíčka Gorilla Glass, tentokrát již čtvrtou. Vědci z Corningu zapracovali hlavně na odolnosti proti pádům z výšky a zaměřili se tak na hlavní výtku, kterou většina uživatelů k odolným displejům měla.

Corning oficiálně představilo novou verzi svého odolného sklíčka Gorilla Glass. Nové Gorilla Glass 4 se chlubí hlavně zvýšenou odolností proti pádům z výšky, což ve většině případů zapříčinilo roztříštění sklíčka a znemožnění normálního použití. Gorilla Glass 4 má být dvakrát pevnější než konkurenční krycí sklíčka a má přežít 80 % všech pádů z výšky jednoho metru na tvrdý podklad.

TIP: Na český trh míří pětipalcový Honor 3C: známe cenu

Corning údajně již rozposílá testovací vzorky některým výrobcům, takže bychom se jeho implementace do mobilních zařízení mohli dočkat již brzy. Sice jsou parametry nového Gorilla Glass 4 impozantní, to ale neznamená, že byste na svůj nadcházející telefon měli dávat menší pozor. Stále jde o sklo a to je velmi křehké, takže se pouzder na telefon určitě jen tak nezbavíme.

Zdroje: engadget.com, corninggorillaglass.com

Diskuze ke článku
Petr Hájek
Petr Hájek
Pekny test, bohuzel v praxi kdyz uz mobil spadne, tak je to vetsinou na hranu. Uvidime jak potom v realu obstoji.. nemluve o vlasovych skrabancich, kdy se stale neda bez folie obejit..
Forrrest
Sklo nemusí být křehké, stačí se podívat na Xperii Active nebo CATy - ty žádná pouzdra nepotřebují. Zajímalo by mě, proč si např. CAT musel u Gorilly objednávat speciální netříštivou úpravu. To Gorille teprve až teď došlo, jak je odolnost proti pádům důležitá? :O Zlatý Dragontrail.
xperia
Souhlas, Gorilla je proti Dragontrail sračka.
Lukis
Překonalo to už safírový sklíčko nebo je to pořád proti tomu jen uličárna?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze