BMW ukáže AirTouch. Dočkáme se už na CESu

1

Je ovládání gesty budoucností? Každá automobilka jde svojí cestou a zatímco Porsche tvrdí, že ovládání gesty je jen „módní záležitost", tak BMW své technologii věří a vše ukáže již na veletrhu CES.

Veletrh spotřební elektroniky CES, který se každoročně koná v Las Vegas, se blíží. Již nějaký čas se zde představují i automobilky, jež ukazují své technologické vymoženosti. Nejenom bezpečnostní stránka vozidel prošla za několik let obrovskou cestu, ale také interiéry a využívání palubních počítačů se velmi mění.

TIP: BMW na CESu ukázalo nové systémy a i3, se kterou nejde nabourat

Například BMW Group na veletrhu CES pro rok 2016 představí speciální koncept vozu, jenž ukáže návrh interiéru, který by mohl mohl být v budoucnu využíván. Uvidíme zde systém AirTouch, díky kterému můžete ovládat palubní displej bez nutnosti na něj sahat. Jedná se o ovládání infotainmentu pomocí gest. Podobný systém automobilka BMW již nabízí ve vozech řady 7.

BMW AirTouch

Čidla jsou umístěna ve středovém panelu a monitorují prostor mezi panelem a vnitřním zpětným zrcátkem. Snímán je pohyb celé ruky, díky tomu je k dispozici trojrozměrný obraz, což podle automobilky vede k větší intuitivnosti systému. Pro potvrzení některé funkce, kterou vyvoláte pomocí gesta, je k dispozici potvrzovací tlačítko na levé straně volantu. Spolujezdec ho má k dispozici na dveřích. Více informací bude k dispozici v průběhu veletrhu, na kterém samozřejmě nebudeme chybět.

Zdroje: Tisková zpráva

Diskuze ke článku
ANO
To je fakt bomba ..... ridici si budou hrat s nejakym 3D hajzlem .....
Kdyby spis investovali par korun a zbavili se PWM regulace u LEDek at z toho neboli oci, kokoti!
Mam v aute dve tlacitka HF a HF samozrejme umi vytacet pomoci hlasoveho povelu ...
Pak ovladani klimatizace ... teplota nahoru/dolu, odmlzeni a jeste treba vnitrni cirkulace .....
Radio zhlasitit, ztisit, 6 tlacitek predvolenych stanic, autoscan, nalezeni dalsi/predchozi stanice .....
Set/reset tempomatu .....
To je par tlacitek a ovladacu ..... jednoduse dosazitelnych .... co vic v aute chtit? Maximalne prepinac nejakeho rezimu jizdy nebo co ja vim ..... ale to je tak vsecko .... k cemu je treba nejaky sofistikovany infotainment, ktery se bude nehorazne sekat, bude hnusny a neprehledny????? Chape tohle nekdo? Co dalsiho, krom toho, co jsem vyjmenoval, potrebuje clovek jeste z "multimedii" ovladat??? Proste picoviny, pak do toho sedne debil a nekoho zabije, protoze se nebude venovat rizeni ....

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze