BlackBerry v roce 2012: 10" PlayBook s LTE a BlackBerry 10

Research In Motion, kanadský výrobce zařízení BlackBerry, rozhodně neplánuje stát v roce 2012 stranou. Dočkáme se mnoha novinek jako například nového tabletu PlayBook či operačního systému BlackBerry 10. Na internet se dostaly také některé informace, kdy bychom mohli konkrétní novinky očekávat. Co pro nás RIM chystá?

BlackBerry logo

V Las Vegas nám před pár dny skončila výstava CES 2012, o které jsme vás aktivně informovali i na mobilenetu. Nechyběl tam ani kanadský RIM, výrobce zařízení BlackBerry, který se na CESu zaměřil především na nový operační systém BlackBerry PlayBook OS 2.0. Ten je první velkou novinkou, která nás nejspíš tento rok čeká. V únoru by měl RIM začít uvolňovat update operačního systému pro všechny tablety BlackBerry PlayBook. Uživatelé se dočkají mnoha novinek jako například pokročilé sociální funkce, emailový klient či vzdálené ovládání pomocí smartphonu BlackBerry. Více informací o novém OS se dozvíte v našem článku.

TIP! Co se dělo na letošním CES 2012

To však rozhodně není vše, co se na nás tento rok chystá. Podle zákulisních informací bychom se totiž měli dočkat také tabletu BlackBerry PlayBook doplněného o 3G+ modul. Ten by měl být dostupný již v dubnu letošního roku. A u tabletu ještě chvíli zůstaneme, protože v únoru by měla být také uvolněna služba PlayBook Admin Service, která umožní firmám vzdáleně spravovat své tablety podobně jako BES u handheldů. A na konec roku, konkrétně prosince, je připravena další novinka - BlackBerry PlayBook s úhlopříčkou displeje 10 palců a s podporou LTE. Zdá se, že PlayBook má tento rok dveře otevřené.

tablet BlackBerry PlayBook je pro RIM stále významným zařízením

Chystají se i novinky pro firemní klientelu. Během února nás čeká uvolnění BlackBerry Mobile Fusion - služby, která umožní firmám spravovat zařízení s operačním systémem BlackBerry, Apple iOS a Google Android. Nebude chybět také podpora tabletů BlackBerry PlayBook a Mobile Fusion se tak stane skutečným "firemním uzlem" celé infrastruktury koncových zařízení. Vzdáleně může administrátor kompletně spravovat i tisíce zařízení napojených na BlackBerry Enterprise Server - instalovat aplikace, omezovat funkce či vzdáleně zálohovat a lokalizovat.

Letošní novinky s OS BlackBerry 7, zleva BlackBerry Bold 9900, Torch 9860, Bold 9790, Curve 9360 a Curve 9380

A nakonec tu máme novinky z řad handheldů. Během roku by se totiž měly objevit dva nové modely z rodiny Curve, které by měly být určené jen pro některé trhy. Jedno ze zařízení by mělo také podporovat pouze 2G sítě. A ta nejžhavější záležitost nás čeká koncem roku. V září by měly dorazit první modely s novým operačním systémem BlackBerry 10. A kdy se konečně dočkáme konkrétních dat ohledně této platformy? Na mobilním kongresu MWC Barcelona 2012 kde nebude chybět ani mobilenet.cz.

Zdroje: n4bb.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze