BlackBerry Messenger pro Android & iOS oficiálně v září

1

Komunikační klient BBM, který byl dřív exkluzivitou právě značky BlackBerry, míří na dva nejrozšířenější mobilní operační systémy na světě. Jak Android, tak iOS budou mít tuto aplikaci dostupnou již velmi brzy v příslušném obchodu. Na Android vyjde BBM již v sobotu, v neděli se dočká iOS.

Pro uživatele ostružinových telefonů se jedná o známou aplikaci, která funguje na bázi podobných komunikačních klientů, jako například WhatsApp nebo Viber. Zprávy se tedy odesílají zadarmo, musíte však být nějakým způsobem připojeni na internet. Díky platformě BlackBerry a fungování přes dedikované servery je však komunikační platforma velmi bezpečná a spolehlivá, s příchodem systému BlackBerry 10 navíc získala nové funkce. BBM se podle samotného výrobce řadí k velice úspěšným klientům, průměrný uživatel BlackBerry prý stráví komunikací skrze BBM 90 minut denně. Výrobce ještě dodává denní množství odeslaných zpráv, které je vysokých 11 miliard. Navíc od konce září tato komunikace bude moci probíhat "napříč platformami", čísla se tedy pravděpodobně ještě zvýší.

BlackBerry Messenger bude brzy dostupný na Android & iOS

BBM dovoluje vytvářet chatovací skupiny až o 30 lidech a jedná se o takovou malou sociální síť. Tah BlackBerry vnímáme určitě pozitivně, o to víc, že aplikace bude zdarma. Výrobce tak dává další možnost, jak sjednotit textovou komunikaci na důležitých platformách jednou aplikací. Na Androidu se dočkáme už v sobotu 21. září, na iOS to bude ale jen o den později, tedy v neděli 22. září.