Nové BBM 2.0 pro Android a iOS umí volat a mnohem více

7

BlackBerry včera vydalo zcela zásadní update své aplikace BlackBerry Messenger nejen pro svou platformu BlackBerry 10, ale také pro Android a iOS. Tento update přináší množství nových funkcí, ale především již mohou Android a iOS uživatelé využívat hovorů zdarma skrze funkci BBM Voice.

BlackBerry Messenger (BBM) je vlastně předek všech komunikačních programů, jako je Viber, WhatsApp, Kik, WeChat a podobně. Zatímco dříve bylo výhradně doménou zařízení značky BlackBerry, samotná společnost překvapila na podzim loňského roku vydáním verze pro operační systémy Android a iOS. Uživatelé tak mohli mezi sebou chatovat, využívat skupinových chatů a podobně, přesto však BlackBerry některé funkce nechalo zatím pouze na BlackBerry zařízeních.

BBM pro iOS - BBM Channels, přílohy, Glympse, hlasové zprávy a emoikony

Jednalo se především o zásadní funkci BBM Voice, která umožňuje provádět hovory mezi BBM uživateli. Nicméně s updatem aplikace BBM 2.0 pro Android a iOS se situace mění a tato funkce je nyní dostupná i na těchto zařízeních. Všichni BBM uživatelé napříč všemi platformami si tak nyní mohou bezplatně mezi sebou volat! Funkci jsme samozřejmě museli hned otestovat, abychom zjistili jaké kvality hovory dosahují a musíme uznat, že kvalita hovorů je opravdu velmi dobrá, co do kvality zvuku mnohem lepší než hovory přes klasickou GSM síť. Stačí mít připojení k síti 3G, 4G nebo Wi-Fi a můžete volat, jak se vám zlíbí.

Kromě funkce BBM Voice však na uživatelé čekají i další novinky. Jednou z nich je například funkce BBM Channels, což je vlastně sociální síť uvnitř BBM, velmi podobná Twitteru nebo Instagramu. Najdete zde již několik desítek tisíc kanálů s nejrůznějšími tématy, včetně známých osobností nebo značek, které zde zveřejňují novinky, fotografie, obrázky nebo animace. Další novinkou je například integrace služby Glympse, díky které můžete sdílet po určenou dobu svou polohu v reálném čase a tato se druhé straně automaticky aktualizuje na mapě přímo v BBM. Pokud se tak například s přáteli rozdělíte na festivalu a podobně, stačí si mezi sebou zapnout sdílení polohy třeba na 4 hodiny a vždy se snadno a rychle najdete.

BBM 2.0 - nové emotikony
BBM 2.0 - nové emotikony

Dalšími novinkami je například celá stovka nových emotikon neboli smajlíků, rychlejší a jednodušší sdílení souborů, obrázků, kontaktů, dokumentů a podobně a také možnost sdílení hlasových poznámek, která se svou rychlostí dá porovnávat například s funkcí Push-To-Talk. Narostla také velikost skupin, které nyní mohou mít až 50 členů a to je již opravdu slušná diskuze. Velice vítaná je také novinka v přidávání nových kontaktů, protože aplikace vám dokáže automaticky navrhnout, koho můžete pozvat podle emailových adres, které máte uložené v telefonu. Jakmile má uživatel již založené BlackBerry ID na této adrese, tak vám rovnou nabídne jeho pozvání do BBM a pokud ne, můžete mu snadno poslat emailem oznámení, kde ho ke stažení můžete vyzvat.

Aplikace je již nyní ke stažení v obchodech Google Play a Apple AppStore a samozřejmě je zdarma. Všechny zmiňované novinky jsou dostupné také v updatu aplikace BBM pro operační systém BlackBerry 10, jeho uživatelé ji najdou zdarma v BlackBerry World.

Stáhnout BBM

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Diskuze ke článku
warp
Skvělé zprávy, díky BlackBerry, konečně se můžu zbavit dalších kecálků a zůstane jen jeden.
pixel
já to vidím ta, že si může BB svůj proprietární SW, který byl celá léta tím etalonem bezpečnosti a produktivity (hádejte kolik firem s BB skončilo po týdenným výpadku mailových služeb před cca 3 lety) nechat pro sebe. do Kanady lze poslat pouze kondolenční list s dvěma slovy: "pozdě kámo".
Smarter
To ma byt nejaka inovace pridat emotikony? To se jako zacali zamerovat na deti na zakladni skole, kdyz uz firmy BB odmitly? Jiste emotikony a low end Jakarta by nejaki decka pritahnout mohli. :)))
Pavel Matušinec
Pavel Matušinec
Naposledy upraveno: 25. 2. 2014 23:28
Jde z androidu uskutečnit video hovor na blackberry nebo ne? Jestli ano vysvětlí mi
To prosím někdo?

Jak se v androidu z tama odhlásím prosím?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze