Běžní uživatelé Nokií nebudou mít přístup k aplikaci Navifirm

4

Navifirm je aplikace, která slouží ke stahování softwarových záplat pro mobilní telefony a ostatní zařízení. Do konce měsíce zde uživatel může najít všechny verze softwarů, určených pro dané zařízení. Začátkem příštího měsíce končí možnost volného stahování. Pro přístup do programu bude vyžadováno přihlášení pod speciálním Nokia účtem.

Ti uživatelé, kteří doposud nechtěli čekat na uvolnění aktualizace oficiální cestou, skrze klienty Nokia updater či formou OTA v telefonu, budou od příštího měsíce zklamaní. Dosud i s výrazným předstihem bylo možné stahovat aktualizace z programu Navifirm. Tento program nabízí kompletní databázi aktualizací pro nová ale i stará zařízení Nokie. Nové aktualizace jsou zde s předstihem i o několik týdnů dříve. Menším problémem pak mohl být samotný proces aktualizace. Aktualizace se pak do telefonu nahrávala přes program Phoenix, který nabízí mnoho funkcí a jeho prostředí není zrovna nejpřehlednější. Objevovaly se pak i poznatky, že někteří uživatelé si "umrtvili" telefon.

Čtěte také: Windows Phone 7.8 pro Lumie dostupný přes Navifirm

Prostředí programu NaviFirm

Nokia zřejmě, byť nepřímo nechce nést zodpovědnost za možné problémy, způsobené tímto programem a rozhodla se omezit jeho funkčnost a dostupnost široké veřejnosti. Od následujícího měsíce tak bude možné stahovat aktualizace pouze pod vlastnictvím účtu Nokia Online. V tento okamžik nevíme, jaké budou podmínky pro registraci tohoto účtu nebo zda vlastnictví účtu bude doménou pouze interních zaměstnanců a osob spjatých s Nokií. Jak hodnotíte tento krok Nokie, zamezit stahování softwaru z tohoto programu? Zkoušeli jste někdy aktualizovat své zařízení s pomocí programu NaviFirm?

Zdroje: engadget.com

Diskuze ke článku
b@rsuk
Tato informace visela na Engadgetu jiz minuly tyden. Ano, obcas jsem navifirm+ zkousel, vzdy vyhledal, stahl a ulozil vybrany balicek fw, nikdy se mi ale nepodarilo tento nahrat do telefonu, pokazde zakonceno chybovou hlaskou. Radeji jsem k tomuto pouzil daleko sofistikovanejsi programek Nokia Care Suite, m.j. umi take vyhledat a stahnout vybrany balicek firmware, pote rovnez nainstalovat.
n7610
souhlas :-)
Vokecavač
Sohlas. Mám pozáruční servis. Na nokie používám ATF box. Sice mám přístup na flashfiles pomocí tohoto boxu ale navifirm jednoznačně vedl. A pokud si někdo zamrtví telefon tím že ,něco neumí? To by taky mohla škodovka zakázat prodávat gola sady protože si řidiči ničí auta sami. Idioti.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze