BBM Beta 2 pro Android přináší funkce BBM Voice a Channels

1

Již několik týdnů je pro uživatele operačních systému Android a iOS dostupný legendární komunikační program BlackBerry Messenger, zkráceně BBM, který je znám pro své vysoké zabezpečení. Nejnovější vydaná beta verze BBM Beta 2 přináší populární funkce BBM Voice a BBM Channels na platformu Android.

Zatímco uživatelé BlackBerry již mohou nějakou dobu využívat funkce jako je BBM Voice (internetové hovory), BBM Video (videochat) nebo BBM Channels, uživatelé Android a iOS zatím mohli využívat pouze klasického chatování. BlackBerry však BBM dále zlepšuje a výše zmíněné funkce by měli během několika týdnů dorazit právě i na Android a iOS.

BlackBerry Messenger pro Android

Funkce BBM Voice umožňuje provádět hlasové hovory mezi uživateli BBM - podobně jako například Skype nebo Viber. BBM Channels je pak nový typ sociální sítě, která je jakousi kombinací Twitteru a Instagramu. Umožňuje svým uživatelům odebírat novinky z nejrůznějších kanálů a zůstat tak v kontaktu s oblíbenými značkami, osobnostmi nebo zkrátka odebírat kanály, které je tématicky oslovují. Každý BBM kanál může zveřejňovat text, obrázky, ale také animace. Během několika týdnů, kdy jsou BBM Channels dostupné, již bylo vytvořeno cca 30 000 kanálů, které mohou uživatelé odebírat.

Funkce BBM Voice a BBM Channels jsou nyní nově dostupné v právě uvolněné verzi BBM Beta 2 pro operační systém Android. Bohužel se však jedná o uzavřené testování dostupné pouze uživatelům registrovaným v BlackBerry Beta Zone (www.blackberry.com/beta). Program testování BBM pro Android je však v současnosti plný. Finální verze BBM pro Android, která přinese zmiňované funkce, by však měla být dostupná již zanedlouho.

BlackBerry u BBM do budoucna plánuje další spoustu novinek. Nejedná se pouze o vylepšení BBM pro Android a iOS, ale nové funkce čekají BBM napříč všemi třemi podporovanými platformami (BB, Android, iOS). Jedná se například o nové emotikony, funkci Push-To-Talk nebo integraci služby Glympse. Více informací o chystaných novinkách naleznete na webu BlackBerryCzech.

Zdroje: blackberryczech.cz, fonearena.com