Balík Office pro Windows 10 a Office 2016 dorazí koncem roku

6

Microsoft předevčírem odhalil další novinky kolem Windows 10, což bude jednotný název pro novou verzi systému napříč všemi zařízeními. Nyní v tichosti oznámil také nové kancelářské sady Office pro Windows 10 a klasické Office 2016. Na obě verze se můžeme těšit ve druhé polovině roku 2015.

Microsoft Office pro Windows 10 je speciální kancelářský balíček optimalizovaný pro dotyková zařízení a pohodlné ovládání právě na jejich displejích. Očekávat můžete klasickou sestavu aplikací. Tedy Word, Excel, PowerPoint, Outlook a OneNote. Všechny budou uzpůsobené pro ovládání vašimi prsty a standardně je najdete na telefonech a menších tabletech s Windows 10. Nebude tedy nutné nic stahovat či za něco platit. Pro ostatní platformy budou Office pro Windows 10 k dispozici ke stažení.

Oficiální spuštění Office pro Windows 10 je naplánováno spíše na druhou polovinu roku 2015, nicméně by se měla prvně objevit už ve Windows 10 Technical Preview, kterého se dočkáme v nadcházejících týdnech. Za povšimnutí jistě stojí snaha Microsoftu opravdu zcela sjednotit podobu na větších displejích s menšími displeji na mobilních telefonech.

Kromě Office pro Windows 10, které, ačkoliv budou určené pro dotyková zařízení, nabídnou pestrou škálu funkcí, se dočkáme také klasických Office 2016. Tato plnohodnotná kancelářská sada bude určena spíše pro stolní počítače vybavené klávesnicí a myší. V případě této verze se Microsoft omezil jen na informování ohledně data vydání, které je stanoveno na druhou polovinu roku 2015. Zdá se tedy, že Office 2016 jsou ještě stále v přípravě a na případné novinky si musíme počkat.

Zdroje: blogs.office.com

Diskuze ke článku
Rodneu
Office na WP potřebují aktualizaci jako sůl no.. Konečně :-)
Atlas
Taky konečně ale doufám že bude úplně stejný jako na počítači a taky aby si zachová stejné rozvrzení dokumentu jak v počítači i v mobilu a né že když nečo začnete v počítači a chcete pracovat v mobilu pak vám to uplně rozhozí dokument . A taky že bude plná verze úprava dokumentu jak deskopové verze na počítači . Příklad dělátě dokument na počítači nadpiš dokumentu uprostřed a v mobilu vám to zahrne na okraj dokumentu .

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze