ASUS uvádí unikátní PadFone v ČR: známe cenu a dostupnost

6

Asus dnes na tiskové konferenci v Praze uvedl na český trh unikátní zařízení Padfone, kombinující telefon, tablet a notebook v jednom. Oznámil také cenu, která není vůbec nízká. Dáte si říct?

ASUS PadFone, aneb tři v jednom

Asus PadFone byl představen už v únoru v Barceloně, kde nás hned zaujal. Po dlouhé době konečně něco nového, neotřelého. Mít telefon, který se vloží do tabletu (a tím se dobíjí) a můžete pokračovat v práci na velkém displeji tam, kde jste přestali, je velmi zajímavá myšlenka. Když navíc připojíte i dokovací klávesnici, máte plnohodnotný notebook (nebýt Androidu). Toto zcela unikátní zařízení nyní přichází do České republiky, přičemž na dnešní tiskové konferenci výrobce PadFone ještě jednou ukázal a předvedl pozvaným novinářům. Prozradil také několik informací včetně ceny a dostupného prodejního balení.

Cena je vysoká. Nebo ne?

Abychom vás dlouho nenapínali, rovnou napíšeme to, proč jste otevřeli tento článek. V České republice bude v prodeji pouze balení obsahující telefon, PadFone Station (tablet), speciální obal (sleeve) a stylus kombinovaný s Bluetooth sluchátkem. Oficiální koncová cena pro český trh činí 17 999 Kč včetně DPH. K tomu bude možno přikoupit ještě klávesnici za cenu 2 999 Kč včetně DPH. Jsou ceny vysoké? Jak se to vezme. Na první pohled určitě vypadá částka 18 tisíc, respektive 21 tisíc za kompletní set i s klávesnicí hrozivě, ale na druhou stranu je nutné si uvědomit, že za cenu zmíněných 18 tisíc dostane jak velmi dobře vybavený telefon, který výbavou odpovídá například HTC One S, tak tablet a Bluetooth sluchátko se stylusem. Poté už cena tak vysoká není.

Tisková konference v Praze

Jiné balení na trhu zatím nebude a v České republice zatím nebude možno koupit samostatně ani telefon nebo například Bluetooth sluchátko. Samostatně tak lze zatím koupit pouze klávesnici. Asus však podle zájmu o produkt uvažuje o prodeji i samostatných součástí a dočkat bychom se mohli případně v horizontu půl roku. Do prodeje vstoupí Asus PadFone už tento týden, konkrétně již zítra, 8. srpna. Rovněž také míří k nám do redakce, takže se můžete těšit na první dojmy i recenzi.

Telefon, tablet a notebook v jednom - to je ASUS PadFone

Co je PadFone vlastně zač?

A co vlastně PadFone vůbec umí? Jedná se smartphone s 4,3" palcovým Super AMOLED qHD displejem, dvoujádrovým procesorem Qualcomm Snapdragon S4 s frekvencí 1,5 GHz a grafikou Adreno 225, což je velmi slušná konfigurace vyšší střední třídy a samotný telefon bude přímým konkurentem například pro HTC One S. Na rozdíl od něj ale disponuje kromě 16GB interní paměti i slotem pro paměťové karty. PadFone rovněž přináší Android 4.0, 8Mpx fotoaparát s dobrou světelností f2.2, microHDMI konektor a kompletní multimediální a datovou výbavu. Uživatelé PadFonu budou moci po dobu tří let bezplatně využívat 32GB úložiště ASUS WebStorage a také další cloudové služby ASUS. V zařízení najdete předinstalovanou aplikaci ASUS SuperNote, která slouží k práci s poznámkami.

Technické parametry ASUS PadFone

Kompletní specifikace
Konstrukce128 × 65,4 × 9,2 mm, 129 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejSuper AMOLED, 4,3" (960 × 540 px)
Fotoaparát8 Mpx (3 264 × 2 448), LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm S4 MSM8260A, CPU: 2×1,5 GHz, GPU: Adreno 225
PaměťRAM: 1 GB, vnitřní paměť: 16 GB, paměťové karty: microSDXC
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 4.0, NFC: ne
Operační systémAndroid 4.0
Akumulátor1 520 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
Dostupnostzáří 2012, ?

Z telefonu tablet

Když ale telefon vložíte do takzvané PadFone Station, máte plnohodnotný tablet. PadFone Station nemá vlastní procesor, paměť ani další výbavu - vše funguje až po vložení PadFonu. Jedná se v podstatě o tělo s 10,1 palcovým displejem s rozlišením 1280 × 800 pixelů, baterií a několika výstupy, které má v zadní části slot pro vsunutí Padfonu, který se připojuje přes microUSB a microHDMI konektor. Díky druhé baterii v PadFone Station si z ní můžete telefon dobít a dosáhnout tak opravdu hodně dlouhé výdrže. K PadFone Station dále můžete ve stylu Transformerů od Asusu připojit také dokovací klávesnici, která obsahuje také dvojici USB konektorů a další baterii. Také z ní lze dobíjet PadFone Station i telefon. Celá sestava je nastavená tak, že po připojení nabíječky do klávesnice se nejdříve vždy nabíjí PadFone, poté PadFone Station a nakonec klávesnice.

PadFone je jakožto telefon velmi elegantní

Konec synchronizací

PadFone obsahuje technologii ASUS DynamicDisplay, která automaticky upravuje zobrazení displeje při vložení PadFone do PadFone Station, nebo naopak při jeho vyjmutí. Při přechodu z režimu tabletu na telefon (nebo naopak) můžete pokračovat v práci přesně tam, kde jste přestali, aniž byste museli začínat znovu. PadFone Station sdílí veškeré prostředky z vloženého PadFone, takže bez ohledu na to, jaké zařízení jste použili naposledy, všechny vaše fotografie, dokumenty a hry jsou k dispozici, kdykoli potřebujete.

Bluetooth stylus pro telefonování, klávesnice prodlužující dobu provozu

Dalším užitečným příslušenstvím je PadFone Stylus Headset – dotykové pero s technologií Bluetooth, které slouží nejen ke kreslení a psaní, ale zároveň i jako náhlavní souprava pro snadný příjem hovorů, pokud uživatel používá zařízení v režimu tabletu.

My jsme si ASUS PadFone vyzkoušeli už v Barceloně, odkud jsme vám přinesli podrobné video, na kterém představujeme práci s PadFonem a osvětlujeme, jak to vlastně všechno v praxi funguje. Pokud vás tedy zařízení zajímá, určitě video níže nepropásněte.

Asus Padfone – první pohled na MWC

Co na ASUS PadFone a jeho cenu říkáte? Jedná se o průlom nebo slepou uličku?

Diskuze ke článku
lev
v tabulce v buňce s procesorem máte chybu: 1x1,5GHz??
nepřihlášený
mít mobil displej 1280x720 se spodníma tlačítkama zvlášť a tablet 1920x1200 tak pro něj okamžitě běžím ale takhle je to podprůměr :-(
škoda. snad přijde brzy nová verze
tmaska
za teoreticky i prakticky obycejny chytry mobil , plus 3 prislusenstvi ( klavesnice , stylus , vetsi obrazovka ala tablet ) 21 tisic ??? asusi moc toho neprodas a budes plakat za to zes vymyslel skvely koncept , pouzitelny snad soft ale meeega prehnanou cenu.
standakvetak
Ja pouzivam icloud, funguje to uplne stejne, akorat ja nemusim strkat mobil do picitace.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze