Applu se recyklace vyplácí. Vrátila se mu tuna zlata ze zařízení

12

Na svém nedávném eventu se Apple chlubil zájmem o životní prostředí a vyzdvihoval především podstatu recyklace. Svůj zájem o životní prostředí nyní dotvrdil výroční zprávou, jejíž součástí je i šetření životního prostředí. Applu se recyklace opravdu vyplácí, o čemž svědčí i množství drahých kovů, které jsou nadále používány v nových zařízeních.

Apple

Trpělivost růže přináší a v případě Applu je to zlato, které se mu vrací z recyklovaných iPhonů. A rozhodně to není málo zlata, ale rovná jedna tuna v roce 2015. Pro představu se jedná o zlato v hodnotě jedné miliardy českých korun.

TIP: Používáme nový Apple iPhone SE: jaké jsou naše první dojmy?

Apple

TIP: Recenze Apple iPhone 6s – Nový a ještě lepší

Ale to pochopitelně není všechno. V roce 2015 se se pomocí tohoto programu dostalo zpět k Applu přes 40 tun materiálu ze zařízení a z toho bylo necelých 28 tun znovu použitelných v nových přístrojích.

Zdroje: theverge.com, ssl.apple.com

Diskuze ke článku
kvok
Ano, Apple se v této oblasti skutečně angažuje. Zrovna pár týdnů zpátky zrecykloval iPhone 5S.
Standa
A vypálil tak ostatním výrobcům rybník, jako vždy ;)
tomas
Zrecikloval 40ton a z toho 1tona bola zlato? To je toho zlata v tom iphone pomerne dost.
ANO
Tak ma tam byt 28 tisic tun .... a 40 tisic tun crapplu ..... 12 tun je holy odpad, cili crapply jsou jen ze 2/3 recyklovatelne, coz rozhodne neni nic, cim by se meli chlubit.
Zajimavejsi ale je, ze kdyz vemem prumernou hmotnost iphonu jako 150g, tak jich museli takto vratit 266 milionu:o)))) Coz je tedy zhruba VSECHNY iphony:o))))))) A to uz je "troooooooosku" pristrizene ... i kdyby mezi tim byly nejake tezma macbooky nebo ipady, tak i tak to znamena, ze cela produkce applu mu byla vracena jako elektronicky odpad .... coz by pri pohledu na apple watch davalo i smysl, ale realita bude takova, ze lidi tolik zarizeni applu ANI ZDALEKA nevrati. A taky, ze by v kazdem iphonu byly jen necele 4mg zlata se mi taky nezda .... zvlast kdyz v tom budou i ty "zlate" apple watch z toho ochuzene pancovaneho zlata .....

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze