Apple dnes ukáže nový iPhone a možná iWatch (přehled novinek)

41

Po veletrhu IFA se již veškerá pozornost přesunuje směrem k Applu. Ten má již zítra důležitou tiskovou konferenci, na které odhalí své klíčové novinky. Dočkáme se minimálně jednoho nového iPhonu, který bude větší, na řadu by mohly přijít platby, nové iPady, MacBooky a možná se také již dočkáme hodinek iWatch.

On-line přenos z tiskové konference na mobilenet.cz naleznete v tomto článku (link bude aktivní od 16:00)

Tradiční zářijová konference Applu se přiblížila a je nejvyšší čas si shrnout, na co se můžeme těšit. Samotná akce vypukne zítra v 19:00 středoevropského letního času. Dle události vypsané Applem by konference měla trvat dvě hodiny, což je nezvykle dlouho a můžeme předpokládat, že má Apple v rukávu hned několik novinek.

Nový a větší iPhone

Sice to samozřejmě Apple oficiálně nepotvrdil, ale představení nového iPhonu je jistá věc. Téměř jisté je také to, že další generace výrazně vyroste, neboť by měla nabídnout displej s úhlopříčkou 4,7 palce. To stále není tolik, kolik nabízejí vlajkoví konkurenti s Androidem nebo Windows Phone, ale na poměry Applu je to velký skok. Displej by měl být rovněž chráněn safírovým sklíčkem. Poměr stran by měl zůstat 16:9 a nová generace tak bude nejen vyšší, ale také širší než současný iPhone 5s. Na druhou stranu se to Apple bude snažit kompenzovat menší tloušťkou, která se možná dostane pod 7 milimetrů.

Pravděpodobná podoba nového iPhonu se 4,7palcovým displejem

Pro fanoušky bude možná radikální i změna vzhledu. Nový iPhone bude výrazněji zakulacený a dojde také k migraci odemykací klávesy. Ta se přesune z horní hrany na pravou stranu. Jde o logický krok, neboť vzrostou celkové rozměry telefonu. Tlačítka se také více zaoblí a budou korespondovat s celkovým designem iPhonu.

TIP! Nová generace Apple iPhone: vše, co víme

Výkon nového iPhonu by měl podpořit nový procesor Apple A8 a také 1 GB RAM. Fotoaparát nabídne lepší výsledky díky přítomnosti optické stabilizace. Kvůli malé tloušťce by však mohl neprakticky vystupovat nad okolní povrch. Potěšit by mohl nárůst interního úložiště až na 128 GB. Apple dále vylepší svou čtečku otisků prstů, která bude i nadále integrována do Home Buttonu. Větší displej si řekne o více energie a spekuluje se tak o nasazení baterie s kapacitou až 2 100 mAh.

Inovací by měly projít také možnosti konektivity. Mezi to se počítá zrychlení LTE a také vůbec poprvé přítomnost NFC.

Čtěte: Lidé už stojí fronty na iPhone 6: dostávají za to zaplaceno

Nový a ještě větší iPhone

Jistě vám neuniklo, že by Apple mohl ukázat ne jeden, ale rovnou dva iPhony. Na tom by nebylo nic neobvyklého, dva modely ukázal už loni. Jenže letos by druhý model měl soupeřit s tabletofony a disponovat displejem o úhlopříčce 5,5 palce. Opět by měl být zachován poměr stran 16:9. Vzhled a tloušťka by měla být velice podobná výše zmíněnému iPhonu. Taktéž výbava by se lišit neměla a druhý model by tu tak byl pro ty, kteří preferují velký displej. Samozřejmě však dojde ke zvýšení kapacity baterie, spekuluje se o 2 915 mAh.

Velký iPhone (vlevo) s 5,5palcovým displejem

iOS 8

S novým iPhonem se přiblíží také finální vydání nového prostředí iOS 8, které již Apple představil v červnu. Jeho novinkám jsme se věnovali podrobně dříve, ale je možné, že Apple vyzdvihne některé v beta verzích nedostupné funkce. Určitě se také dočkáme informace, kdy bude nový software dostupný na starší modely.

Apple iOS 8

iPady

Teoreticky bychom se zítra mohli dočkat nových iPadů, především pak druhé generace iPadu Air. Apple sice tablety většinou představoval až na podzim, nicméně výjimka není vyloučena. Nový iPad Air by měl nabídnout vylepšený výkon nebo čtečku otisků prstů.

iWatch

Chytré hodinky hýbou mobilním světem a o těch od Applu se spekuluje už více než rok. Nyní by však konečně mohl přijít jejich čas. Nejnovější zprávy hovoří minimálně o dvou variantách hodinek iWatch, které by se mohly lišit nejen provedením, ale také velikostí displeje. Zároveň však máme k dispozici informace, které nasvědčují tomu, že se iWatch budou prodávat až příští rok. Ať už bude výsledek jakýkoliv, jsou iWatch velkým tahákem zítřejší konference a možným důvodem nezvyklé délky.

TIP! Vše, co víme o hodinkách Apple iWatch

Koncept Apple iWatch

Mobilní platby

Americký Apple stále ještě ignoruje technologii NFC a s ní spojené mobilní platby. To by se nyní již mohlo zcela změnit, neboť Apple podniká kroky tímto směrem. Loni nasadil pokročilou čtečku otisků prstů, která by mohla sloužit jako potřebné ověření při platbě a nedávno se objevila zpráva, že uzavřel partnerství se společnostmi Visa, MasterCard a AmericanExpress, tedy předními vydavateli platebních karet. Nový iPhone by pak navíc již měl nabídnout potřebné NFC a mobilním platbám u Applu už by v cestě nestála žádná překážka.

Notebooky

Apple se zřejmě jako takřka vždy pochlubí i s novými notebooky. Dočkáme se tak nové generace MacBooku s 12palcovým displejem a Retina rozlišením. Spekuluje se, že by Apple mohl představit i velmi levný a tím pádem dostupný notebook řady MacBook Air. Nejistý je příchod případného nového MacBooku Pro, avšak pokud se jej dočkáme, ponesou se novinky jen na vlně v inovacích. Vyšší výkon, o něco silnější baterie a nové prostředí OS Yosmite. Displeje již nyní nabízejí vysoká rozlišení a Apple k nějaké zásadní změně zřejmě nepřistoupí.

Jak tiskovku sledovat?

Apple svou zítřejší tiskovou konferenci přenáší on-line, jenže tradičně jen pro někoho. On-line ji můžete sledovat pouze v případě, že vlastníte Apple TV druhé či třetí generace. Další možností je sledování na iPhonu, iPadu či iPodu s operačním systémem iOS 6 a novějším a nakonec samozřejmě bude možné tiskovku sledovat přes počítače Mac s operačním systémem Mac OS ve verzi 10.6.8 a novější. Přenos sledujte přímo na stránkách Apple.

Na mobilenet.cz však bude k dispozici náš tradiční podrobný textový on-line přenos s fotografiemi, který bude dostupný pro každého a žádná novinka od Applu vám neunikne. Ihned po představení samozřejmě novinky naleznete v našem katalogu a představíme vám je v podrobných previews. Nezapomeňte nás proto sledovat, vše vypukne již zítra v 19:00.

On-line přenos z tiskové konference na mobilenet.cz naleznete v tomto článku (link bude aktivní od 16:00)

Zdroje: todaysiphone.com, itpro.co, google.cz

Diskuze ke článku
Xanista
A co takhle živé komentování konference ? :)
venca
Ne že by mi to vadilo, ale proč na akce Samsungu jezdíte (lítáte) a na Apple ne? ;)
David
A prečo tam vy nejdete?
john
Njn Apple jen pro"vyvolené", co chcete.. Nevím že ho lidi tak žerou. Ale jinak jsem také zvědaví s čím přijdou.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze