Apple zaplatil 21 miliónů dolarů švýcarským dráhám za jejich hodiny

2

Nechybělo mnoho a měli bychom další soudní spor na obzoru. Tentokrát by se však Apple nesoudil se svým tradičním soupeřem Samsungem, ale nýbrž se švýcarskými dráhami. Důvodem by byly prosté hodiny.

V nové verzi operačního systému od Applu, iOS6, se objevily také nové a poměrně pěkné hodiny. Vše by bylo naprosto v pořádku, kdyby měl Apple licenci na použití tohoto designu hodin. Stejné hodiny totiž používají švýcarské dráhy již od roku 1944. Když vše vyplavalo v září na povrch, nezdálo se, že se schyluje k nějakému dramatu. Spíše naopak. Tiskový mluvčí švýcarský drah řekl: „Jsme hrdí, že značka jako Apple, používá náš design hodin“. O měsíc později, tedy v říjnu, došlo k mimosoudní dohodě, kdy Apple uznal chybu, zaplatil a mohl hodiny používat nadále.

Hodiny v iOS a hodiny švýcarský drah

Až nyní v listopadu však vyplouvá na povrch, kolik takové hodiny Apple stály. Švýcarské dráhy si na svůj účet připsaly 21 miliónů dolarů. Pro Apple skromná částka, avšak nebylo lepší vymyslet vlastní design a neplatit zbytečně milióny dolarů?

Zdroje: phonearena.com