Apple kalkulačku v notifikačním centru nakonec povolil (aktualizováno)

13

Apple neváhá tvrdě vyžadovat pravidla, kterými svazuje vývojáře pro iOS. I když to pak v důsledku znamená, že celý systém bude ochuzen o funkcionality, které by v něm jinak bez problémů mohly fungovat. To se stalo například kalkulačně v notifikačním centru.

Aktualizováno 31. 10. 2014

Méně než den stačil na to, aby zástupci Apple přehodnotili své tvrzení a kalkulačka včetně sporného widgetu zůstávají dál v nabídce App Store. Ačkoli se samotnému vývojáři nikdo neozval, tiskový mluvčí to potvrdil. Nicméně zmínil přímo kalkulačku, o dalších sporných projektech, jako je zmiňovaný Launcher nepadlo ani slovo.

Původní obsah z 30. 10. 2014

Vývojář James Thomson zveřejnil na svém twitter účtu informaci, že jej zástupci Applu informovali o tom, že podle pravidel pro vývojáře nesmí takový widget provádět žádné výpočty, a proto bude odstraněn.

Nejedná se o žádný problém ve funkčnosti, tato kalkulačka se už delší dobu umisťovala mezi nejstahovanějšími aplikacemi tohoto druhu. Problém je to čistě politický – Apple má vizi toho, jak má Notification Center fungovat a podobné pokusy mu to kazí. Aplikace PCalc tak zůstává dál v AppStore, ale pouze za požadavku, že vývojář provede požadované změny.

Není to poprvé, co nějaké využití notifikačního centra padlo za oběť přísným pravidlům. Naposledy to byla například aplikace Launcher, která umožňovala rychlé spouštění aplikací a otevírání webových stránek.

Zdroje: 9to5mac.com, 9to5mac.com

Diskuze ke článku
Jiří Holba
Jiří Holba
Naposledy upraveno: 31. 10. 2014 05:17
Čím míň funkcí, tím víc iPhone.
Obludak
jste dost pozadu, uz se davno pise o tom, ze Apple svuj vyrok prehonotil a kalkulacku tam muze nechat .
Milan Kutaj
Milan Kutaj
Včera Apple toto rozhodnutie odvolal a 9to5mac o tom ihneď informoval:
http://9to5mac.com/2014/10/30/apple-calculator-widgets-pcalc/

Bolo by vhodné tento neaktuálny článok úplne vymazať a nabudúce skúste reagovať na takéto zaujímavosti rýchlejšie :)
gior
A je to tentokrát už fakt na beton? Jedná se o poměrně zásadní věc, tak ať nezpůsobíte ve společnosti hysterii. Následky by mohly být katastrofální.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze