Chytré hodinky Pebble: k zákazníkům zamíří už za 14 dní

14

O projektu chytrých hodinek Pebble jste už možná něco zaslechli. Autoři zdárně svoji vizi těchto hodinek dovedli do konce a ty se nyní konečně začaly vyrábět. K prvním zákazníkům, kteří si je předobjednali, se dostanou na konci ledna letošního roku.

Hodinky Pebble jsou historicky nejúspěšnějším projektem serveru Kickstarter, který pomáhá různým vývojářům hledat finance pro své projekty. V krátkosti to funguje tak, že přislíbíte nějaké finance na vývoj a jakmile se dosáhne předem dané hranice, tak peníze pošlete. Váš příspěvek pak obyčejně funguje i jako předobjednávka, díky které produkt dostanete dříve, než bude běžně v prodeji. Na hodinky Pebble se vybralo neuvěřitelných 10 miliónů dolarů, přičemž autoři konceptu požadovali jen 100 tisíc.

Na tiskové konferenci v rámci CES 2013 bylo Ericem Migicovským (Pebble CEO) oznámeno, že první várka hodinek bude zákazníkům odeslána 23. ledna tohoto roku. Momentálně se jich týdně vyrobí kolem 15 tisíc kusů. Bude trvat zhruba 6 - 8 týdnů, než dostanou své hodinky všichni, kdo projekt zasponzorovali, těchto "sponzorů" je necelých 70 tisíc. Až poté se hodinky dostanou do běžného prodeje. Cena hodinek je 150 dolarů, prodávat se budou ve třech barevných variantách.

A v čem jsou hodinky tak zajímavé? Přes Bluetooth budou umět komunikovat s vaším chytrým telefonem. Zobrazí notifikace o příchozím hovoru, SMS (pouze Android), e-maily, události z kalendáře, zprávy z Facebooku, Twitteru či předpověď počasí. Tím ale jejich možnosti zdaleka nekončí, budete moci do nich nahrávat i různé další aplikace skrze Pebble watchapp store. Samozřejmě budou umět také zobrazit to, co dělá hodinky hodinkami - čas. Kompatibilní jsou s iPhone 3GS a novějšími, iPodem Touch a telefony s Androidem. Minoritní systémy jako Windows Phone či Blackberry podporovány zatím nejsou.

Co se týče hardwarového vybavení, hodinky Pebble jsou vybaveny černobílým podsvíceným displejem typu e-ink s rozlišením 144 x 168 bodů, jsou kryty sklem odolným proti poškrábání. Displej není dotykový, hodinky se ovládají za pomoci čtyřech tlačítek. Jak jsem již psal, komunikace s telefony probíhá přes Bluetooth. Na jedno nabití vydrží v provozu více jak 7 dní, nabíjí se microUSB kabelem. Dále jsou vybaveny vibračním motorkem a tříosým akcelerometrem.

Čtěte také: Recenze Sony SmartWatch – Tak trochu chytré hodinky

Líbí se vám hodinky Pebble? Uvažujete o jejich pořízení? Nebo znáte nějakou lepší alternativu od jiného výrobce?

Zdroje: ilounge.com

Diskuze ke článku
Martin
Super,
Už aby byli k dispozici.
ViktorTresnicka
Hodinky puddle proc ne, designove pripominaji uspesne verzokinzo.
Apríl
Jestli budou vibrovat, či zvonit při příchozím hovoru, neváhám.
Telemotak
Já už jen čekám až mi je pošlou :-)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze