Apple představil vlastní platební kartu. Ta fyzická bude z titanu a bez čísel

12
Apple představil vlastní platební kartu. Ta fyzická bude z titanu a bez čísel
  • Na dnešní tiskové konferenci představil Apple vlastní kartu s jednoduchým názvem Card
  • Půjde ji jednoduše přidat do aplikace Wallet
  • Karta slibuje zpřehlednění plateb, Apple vám navíc vyplatí odměnu, pokud budete nakupovat právě s ní
  • Existovat bude i fyzická karta z titanu, která se obejde bez čísel i podpisu

Apple Pay se globálně velmi daří, nejinak je tomu v České republice. Apple se tak rozhodl představit vlastní platební kartu s jednoduchým označením Apple Card. Proč byste ale měli platit kartou od Applu? Vysvětlení je poměrně jednoduché – je to snadné, bezpečné a přehledné, stejně jako další služby společnosti.

Apple Card

S Apple Card můžete platit stejně jako s jakoukoli jinou platební kartou přidanou do aplikace Wallet. Výhoda spočívá v tom, že Apple Card bude vaše nákupy seskupovat nejenom podle obchodníků, ale také podle uživatelů. Rozdělení útraty již známe od Twista či Revolutu a Apple půjde oběma službám „po krku“. Veškeré seskupené nákupy Apple navíc podpoří líbivou grafikou, aby byl zážitek z placení lepší. Samozřejmostí je maximální bezpečnost – ani Apple, ani obchodník nebude znát číslo karty. To je však základ celé služby Apple Pay.

Apple Card

Aby Apple podpořil novou kartu, nabídne zajímavé odměny. Za každou platbu vám vyplatí 2 % zpět, a to formou reálných peněz na váš účet, tedy ne poukázkami. Pokud budete nakupovat přímo od Applu, dostanete zpět dokonce celá 3 %. Žádný strop přitom neexistuje, alespoň ne nyní. Apple slibuje, že nebudete platit žádný poplatek – měsíční, ani roční. Apple si od nové služby slibuje i zlepšení finanční gramotnosti uživatelů.

Pokud vám virtuální karta od Applu nestačí, můžete se těšit na fyzickou kartu z titanu. Zajímavostí je, že kromě názvu a loga Applu se na ní nic dalšího nenachází – zapomeňte na číslo karty, platnost, CVC kód i podpis. Při platbě fyzickou kartou vám Apple vrátí 1 %.

Na kartách bude Apple spolupracovat s vydavatelem Mastercard a bankovním institutem Goldman Sachs. Z tohoto důvodu není jasné, kdy a jestli se vůbec karty od Applu dočkáme i v České republice. Do USA se dostane v průběhu letošního léta, další trhy by mohly následovat postupně.

Diskuze ke článku
Grom51
Nic co by neumělo twisto revolut curve a další.. O ničem. Naprosto zbytečná věc a cash back za tak malé % je věc X let zpět.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze