Apple iPad projde odtučňovací kúrou: pětka bude lehčí a tenčí

2

Milovníci Applu i analytici netrpělivě čekají na pátou generaci iPadu, která by měla být představena v průběhu tohoto roku. Spekulace, jaká nová generace tabletu bude a co nabídne, se objevují téměř od vydání iPadu 4. Vše naznačuje, že iPad 5 si vezme příklad z iPadu Mini a bude lehčí a tenčí než předcházející generace.

Podle analytika Ming-Chi Kua ze společnosti KGI Securities si nový iPad 5 zachová úhlopříčku displeje 9,7 palce, ale jinak se zcela inspiruje stylem designu iPadu mini a přinese po vzoru právě menšího iPadu a iPhonu 5 matná kovová záda a elegantnější design. Očekávat se dá také mnohem tenčí rámeček kolem displeje, který však může vést i k nechtěným dotekům na displej. I zde pomůže iPad Mini, jehož software tyto nechtěné doteky dokáže ignorovat. Vzhledem k tomu, že čtvrtý iPad je opravdu hodně těžký a jedná se o jeden z vůbec nejtěžších desetipalcových tabletů na trhu, jistě potěší zpráva, že pětka bude údajně tenčí a lehčí než všechny předchozí generace.

TIP: přečtěte si recenzi čtvrté generace iPadu

Předchozí generace iPadu

Podle Kuovi prognózy by měl Apple tento tablet představit někdy v průběhu třetího čtvrtletí, stejně jako novou generaci iPad Mini s novým Retina displejem s vysokým rozlišením. To je v rozporu s předpověďmi některých analytiků, podle nichž by měl iPad 5 přijít už v březnu, tedy půl roku po představení předchozí generace, což by znamenalo, že by Apple pokračoval v cyklu vydání nové verze dvakrát ročně. Pro Kua však mluví to, že se mu loni úspěšně podařilo předpovědět podzimní představení nového iPadu, přestože předchozí verzi představil Apple v březnu a předtím uváděl nové modely jednou ročně. Na druhou stranu čtyřka byla jen marginálním updatem bez větších inovací. Uvidíme tedy, jak to nakonec bude a kdy se pátého iPadu dočkáme.

Přečtěte si recenzi nového Apple iPad mini

Zdroje: appleinsider.com

Diskuze ke článku
Johny
Pokiaľ to Apple berie tak, že iPad 4 je iba minoritný update a nie zcela nový model, tak by mohol predstaviť iPad 5 na jar a z ich pohľadu by to bol stále ročný cyklus obnovy ;) Bohužial, to, ako to berie Apple, nikomu z nás známe nie je, takže možné je všetko :)
silverlaine
nechci vám kecat do toho jak píšete člávnky, ale uvítal bych zarovnání do bloku :)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze