Apple aktualizoval OS X, Safari, iTunes: jsou stabilnější a rychlejší

13

Apple vydal další aktualizaci OS X a to s pořadovým číslem 10.9.3. Jak Apple hned v úvodu sděluje, aktualizace je vhodná pro všechny uživatele OS X, navíc obsahuje i nové Safari, konkrétně ve verzi 7.0.3. Aktualizace tím nekončí a uživatelé OS X si mohou stáhnout i nejnovější verzi iTunes, které řeší problém s procházením podcastů.

Aktualizace OS X je doporučena všem uživatelům především kvůli zlepšení stability a kompatibility Macu. Uživatelé MacBooku Pro 15 Retina a Macu Pro z konce roku 2013 čeká lepší podpora 4K monitorů. Dále byla přidána možnost synchronizace kalendáře a kontaktů mezi Macem a iOS pomocí USB připojení. Zapomenout nesmíme ani na stabilnější VPN připojení přes IPsec. Aktualizace obsahuje i Safari 7.0.3, kde jsou odstraněny především bugy a vylepšeny notifikace.

Druhá aktualizace se týká iTunes, především podcastů. Nově je možné snadno vyhledat nepřehrané epizody a po zhlédnutí je automaticky smazat. Obě aktualizace je možné stáhnout přes Apple – Aktualizace softwaru.

Diskuze ke článku
Vendel
Doufám, že už konečně safari při přechodu gestem mezi stránkami nebude zamrzat, jak se to jednou za čas stávalo.
Trey Sand
Trey Sand
Taky doufám :-) ale zatím to tak nevypadá :-) spíš se těším až zlevní 4K monitory :-) chtěl bych si jeden pořídit k Macbook Pro 15 Late 2013 :-)
kubik393
Za mě je největší pokrok to, že Apple konečně v minulé aktualizaci opravil chybu při zobrazování fullscreenu na více monitorech, trvalo to dva roky, příšerně mě to naštvalo a otrávilo protože fullscreen aplikace třetích stran jsem používal dosti často, když máte 15,6 Macbook Pro, k němu připojíte 30 palcový FullHD monitor s úmyslem modelovat v Blenderu nebo v CADu, a ono na vás vyskočí 30 palců šedi, tak to je skutečně chyba, kterou profi segment neodpouští. Nějaké Safari, iTunes, dobře, používám Chrome takže Safari neřeším, iTunes jsem otevřel leda když jsem kontroloval akce na moje oblíbené desky, to potěší masu ale když vás počítač živí, chcete 100% funkčnost. Takže Apple dostal ode mě vale a já se vrátil zpátky do hřejivé náruče Dellu, který mi mimochodem za podobné peníze nabídl železo, o kterém se mi u Apple snilo maximálně v hodně divokých snech (Nvidia Quadro nebo Intel vPro například).

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze