Andy Rubin po pěti letech odchází z vedení Android OS

4

Po více než pěti letech odchází z čela vedení vývoje Androidu Andy Rubin, jedna z klíčových postav celého Googlu. Na jeho místo nastoupí dosavadní vedoucí oddělení prohlížeče Chrome.

Andrew E. Rubin je spoluzakladatel a bývalý generální ředitel společnosti Danger Inc. Výrazně známějším se ale stal až díky svému angažmá v Googlu. Tam působil na pozici Senior Vice President of Mobile a Digital Content a jeho hlavním úkolem bylo dohlížet na na vývoj Androidu, open-source operačního systému pro chytré telefony. Jeho odchod oznámil CEO Larry Page na korporátním blogu. Důvodem odchodu Rubina je podle všeho nový, blíže nespecifikovaný tajný projekt, kterému se chce věnovat. Na jeho místo nastoupí Sundar Pichai, dosavadní ředitel vývoje prohlížeče Chrome, Google dokumentů, úložiště Google Drive, Gmailu a dalších.

TIP! Google možná po vzoru Applu založí vlastní kamenné obchody

Za dobu šéfování Rubina zažil Android opravdový rozkvět. Od začátku působení na trhu v roce 2008 už jej v dnešní době používá více než 60 různých výrobců a nachází se v 750 milionech zařízení. Každý den je potom aktivováno více než 900 tisíc nových. Android, to jsou však ale hlavně aplikace. Těch bylo již z oficiálního obchodu Play Store (dříve Android Market) staženo přes, a čtěte dobře 25 miliard.

Oficiální vyjádření Laryho Page k odchodu Andyho Rubina z dosavadní pozice: "Do budoucna bude pověřen vedením Androidu Sundar Pichai, navíc k jeho dosavadní práci s Chromem, aplikacemi a dalšími projekty. Sundar má talent pro vytváření produktů, které jsou technicky vynikající a snadno ovladatelné. Vezměte například Chrome. V roce 2008 se lidé ptali, zda svět skutečně ještě potřebuje jiný prohlížeč. Dnes má chrome stovky miliónů spokojených uživatelů a roste rychle díky své rychlosti, jednoduchosti a bezpečnosti. Takže vím jistě, že Sundar bude dělat skvělou práci, aby se zasadil o posunutí celého našeho ekosystému směrem dopředu."

Zdroje: gsmarena.com

Diskuze ke článku
Concionator
Google Chrome je hnusná vlezlotina (alespoň na PC). A navíc uživatel povoluje neuvěřitelné věci.

"Odesláním, zveřejněním nebo zobrazením obsahu udělujete společnosti Google trvalou, neodvolatelnou, celosvětovou, bezplatnou a nevýhradní licenci k reprodukování, přizpůsobování, upravování, překládání, publikování, veřejné prezentaci a šíření jakéhokoli Obsahu, který předložíte, zveřejníte nebo zobrazíte v rámci Služeb nebo jejich prostřednictvím."

Svět Google obecně se mi začíná poslední dobou v mnoha ohledech hodně protivit.
Petr
nevimco vscichni mate proti MS a smartphonum s a tabletum s Win 8. V mnoha ohledech jsou konvertibilni notebook MNOHEM lepsi a profesionalnejsi jak Androidi tablet.
Androidi Tablet= prokrastinovadlo deluxe,lidi si s tim 80% casu hraji nez "pracuji"
Lopez
Na jeho místo nastoupí Sundar Pichai ?? (Raději vyslovuj, jak je psáno)...No potěž pánbůh !!

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze