Androidí Nokia X2 se odhaluje: těšte se na lepší výkon (aktualizováno)

V letošním roce Nokia odstartovala novou řadu X, která běží na operačním systému Android. Představila tři modely, ale zdá se, že v budoucnu se dočkáme ještě dalších přírůstků. Novinka s označením X2 by měla nabídnout 4.3palcový displej s WVGA rozlišením, dvoujádrový procesor Snapdragon 200 a nebo třeba 5Mpx fotoaparát.

Aktualizováno 22. 5. 2014

Nokia X2 opět dostává jasnější obrysy, unikají totiž další specifikace z benchmarkové aplikace AnTuTu. Již zmíněný dvoujádrový procesor Snapdragon 200 nabídne takt 1,2 GHz, sekundovat mu bude 1 GB operační paměti RAM a grafický akcelerátor Adreno 305. Displej nabídne 4,3palcovou úhlopříčku s WVGA rozlišením, konkrétně tedy 800 × 480 pixelů.

Benchmark AnTuTu poodkryl další specifikace

Hlavní fotoaparát nabídne 5Mpx rozlišení, sekundární pak 0,3 Mpx. Potvrzena je také uživatelská paměť 4 GB (s největší pravděpodobností nebude chybět ani slot pro paměťové karty microSD), novinka přijde na trh s operačním systémem Android ve verzi 4.3 Jelly Bean.

Původní informace z 21. 5. 2014

Mobilní telefon Nokia, který poběží na Androidu. Ještě před rokem něco zcela nemyslitelného, letos realita. Nokia v únoru představila novou řadu X, ve které jsou aktuálně tři modely. Ty spojuje nejen podobná výbava, ale právě operační systém Android, který je nicméně v pozměněné podobě a v podstatě zcela oproštěn od služeb Googlu. Po odkoupení mobilní divize Nokia Microsoftem, se zdálo, že řada X bude mít jepičí život. Microsoft však potvrdil, že nadále s touto řadou počítá.

TIP! Recenze Nokia X – Smartphone s Androidem na finský způsob

Nyní se navíc objevují první zmínky o budoucí Nokii X2, která by se světu měla ukázat až příští rok. V benchmarku AnTuTu ji nicméně můžeme zahlédnout už teď. Ten odhalil, že X2 by měla nabídnout dvoujádrový procesor Snapdragon 200 a 1 GB RAM. Interní paměť pak dosáhne na 4 GB. Další informace v tuto chvíli známé nejsou.

Zdroje: tieba.baidu.com, mynokiablog.com, talkandroid.com

Diskuze ke článku
JacoBee
At prostě udělají nějaký telefon za 7-8k na urovni 925 a soupnou tam normalni android a spousta lidi to koupi hned.
lojza
at tam daj android + miui a nebude se sekat vubec ;o)
Derp
Hlavně uz by mohli pohnout prdeli a představit nějakou střední třídu pro wp. 730, 830. Tohle je fakt už tragédie.
Anonymní jméno
Podle mně je ten AnTuTu nejaký fake, píše tam pod názvem tohle: (Vertu) New Model Exposure a název modelu je Nokia X2DS(RM-1013). Mám takový pocit, že někdo se jen hezky pohrál se skicárem nebo PhotoShopem.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze