Android Wear přidává nové funkce pro aktivní uživatele

2

Na veletrhu IFA 2014 představilo hned několik výrobců své nové chytré hodinky běžící na operačním systému Android Wear. Ani ten však není neměnný, ale neustále se vylepšuje. Google nyní zveřejnil informace o nové aktualizaci, která přináší řadu funkcí, po kterých aktivní uživatelé dlouho volali.

Hlavní novinkou je režim offline přehrávání hudby a podpora GPS. Takže si můžete jít zaběhat nebo se projet na kole a nechat přitom svůj smartphone doma. Při sportu pak můžete i tak poslouchat přes Bluetooth sluchátka hudbu uloženou v hodinkách. Stejně tak můžete, pokud jsou vaše hodinky vybaveny GPS čipem, sledovat přes některou z fitness aplikací uraženou vzdálenost, rychlost a svou polohu.

Android Wear

Druhá aktualizace dá vývojářům možnost vytvářet různé vzhledy a styly úvodní obrazovky a ciferníku hodinek, takže si uživatelé budou moci přizpůsobit podobu hodinek podle svého vkusu nebo si nastavit, jaké informace se na něm mají zobrazovat. Hodinky budou moci zobrazovat například data z kalendáře nebo fitness aplikací nebo například skóre her.

Vývojáři třetích stran už nyní pracují na vzhledech domácí obrazovky hodinek a plánují je zveřejnit v obchodě Google Play. Pokud jde o nové aktualizace Android Wear, budou připraveny v následujících měsících. Prvními chytrými hodinkami, které je dostanou, a umožní jejich plnohodnotné využití i bez smartphonu přitom budou nové Sony SmartWatch 3.

Zdroje: officialandroid.blogspot.co, pocket-lint.com, theverge.com

Diskuze ke článku
Petr
Pro běžce na 400m je to jistě super zpráva. Nám ostatním je jasné, že zaznamenávat GPS, tep, poslouchat přes Bluetooth sluchátka hudbu atd. to rozhodně mnohahodinový švih nevydrží, takže ten mobil potáhneme stejně.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze