Android v srpnu: KitKat téměř na každém čtvrtém modelu

2

Google zpracoval své statistiky za druhý prázdninový měsíc a my se tak tradičně můžeme podívat, jak si vedou jednotlivé verze operačního systému Android. Mezi posilujícími verzemi jsou všechny od 4.2 Jelly Bean a novější.

Začněme od nejstarší verze, která se ještě v přehledu vyskytuje. Připomeňme však, že verze 2.1 a starší již Google neměří, neboť nepodporují nejnovější verzi obchodu Google Play, podle kterého Google statistiku vytváří. Pozici nejstarší verze tak má Android 2.2 Froyo, který již nemá ani 1% podíl. Více než dvě procenta v celkovém podílu ubyly legendární verzi 2.3 Gingerbread a i ta se již brzy stane minulostí.

Android v srpnu 2014

Stabilní jednoprocentní pokles zaznamenává Android 4.0 Ice Cream Sandwich. Zřejmě vůbec naposledy drží v ruce žezlo pro nejrozšířenější verzi Android 4.1 Jelly Bean, který se nachází na 25,1 % telefonů s Androdiem. Překvapivě stále posiluje verze 4.2 Jelly Bean, za což mohou především čínské telefony, které ještě často mají tuto starší verzi.

Decentního nárůstu se dočkal Android 4.3 Jelly Bean. Naše pozornost se však stáčí k nejnovějšímu Androidu 4.4 KitKat, který má aktuálně podíl 24,5 % a doslova dýchá na záda verzi 4.1 Jelly Bean. S ohledem na trend posilování je velmi pravděpodobné, že již příští měsíc budeme oslavovat nového krále.

Verze Označení Podíl v srpnu Změna podílu
Android 2.2 Froyo 0,7 % 0 %
Android 2.3 Gingerbread 11,4 % -2,2 %
Android 4.0 Ice Cream Sandwich 9,6 % -1,0 %
Android 4.1 Jelly Bean 25,1 % -1,4 %
Android 4.2 Jelly Bean 20,7 % 0,9 %
Android 4.3 Jelly Bean 8,0 % 0,1 %
Android 4.4 KitKat 24,5 % 3,6 %

Zdroje: developer.android.com

Diskuze ke článku
Firma88
Ako to napisal uz jeden clovek na inej stranke, tak tieto statistiky zohladnuju verziu OS zariadenia, ktore v poslednych 7 dnoch pristupovalo na obchod Google Play. Co moze statistiky mierne skreslovat, pretoze napr. starie smartfony na obchod vobec nemusia pristupovat. Mam Samsung a Sony Ericson, na obchode som uz dlhsie nebol, aktualizacie mam zakazane, takze napriklad ja v tejto statistike nie som. Len tolko som chcel.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze