Android v říjnu: KitKat téměř na třetině zařízení

5

Zatímco minulý měsíc jsme se museli obejít bez statistiky jednotlivých verzí systému Android, nyní již vše Google napravuje. Listopadové vydání ukazuje citelné posílení donedávna nejnovější verze 4.4 KitKat, která se tak zřejmě přibližuje ke svému možnému maximu.

Začněme od nejstarší verze, která se ještě v přehledu vyskytuje. Připomeňme však, že verze 2.1 a starší již Google neměří, neboť nepodporují nejnovější verzi obchodu Google Play, podle kterého Google statistiku vytváří. Pozici nejstarší verze tak má Android 2.2 Froyo, který již nemá ani 1% podíl. necelá dvě procenta v celkovém podílu ubyly legendární verzi 2.3 Gingerbread a i ta se již brzy stane minulostí.

Android v říjnu 2014

Přibližně jeden procentní bod ztratila verze 4.0 Ice Cream Sandwich. Další na řadě je Android 4.1 Jelly Bean, který už není nejrozšířenější verzí, avšak stále drží téměř čtvrtinový podíl. Nebezpečně se na něj dotáhla sesterská verze 4.2 Jelly Bean, která symbolicky posílila a má 20,8% podíl na trhu. Naopak mírně oslabil Android ve verzi 4.3 Jelly Bean, který se již zřejmě znatelnějšího rozšíření nedočká.

Toho se naopak těší Android 4.4 KitKat, který se v listopadové statistice dostal na více než 30% podíl a zřejmě ještě bude nepatrně stoupat, byť již byla představena novější verze 5.0 Lollipop. Ta se však do statistiky zatím neprojevila, neboť ji i Nexusy teprve obdrží.

Verze Označení Podíl v srpnu Změna podílu
Android 2.2 Froyo 0,6 % -0,1 %
Android 2.3 Gingerbread 9,8 % -1,6 %
Android 4.0 Ice Cream Sandwich 8,5 % -1,1 %
Android 4.1 Jelly Bean 22,8 % -2,3 %
Android 4.2 Jelly Bean 20,8 % 0,1 %
Android 4.3 Jelly Bean 7,3 % -0,7 %
Android 4.4 KitKat 30,2 % 5,7 %

Zdroje: developer.android.com

Diskuze ke článku
Velda
Jestli měsíčně ubývají GingerBreadu jenom 2 % podílu, tak se ho snad nikdy nezbavíme... Nemyslel autor náhodou pb? ;-)
Jelly
Kitkat nebrat!! :D jelly beam zatím nejlepší, Kitkat je jen takový dočasný přestup a převlečený jelly beam...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze