Android se v příští verzi patrně naučí pracovat s více okny

9

Vývoj operačního systému Android směřuje neustále kupředu. Brzy bychom se mohli dočkat šikovného vylepšení v podobě podpory práce s více okny na jednom displeji.

Aktuálně můžeme říci, že nejnovější verzí systému Android je ta s označením 5.1 Lollipop, kterou Google představil zkraje tohoto týdne. Ve vývoji jsou však již verze budoucí a projekt AOSP (Android Open Source Project) vydal zajímavé informace. Google zřejmě testuje nasazení funkce Multi-Windows, což znamená možnost práce s více okny na jednom displeji.

Android
Zmínka o funkci Multiwindows v AOSP

Říkáte si, že jste o takové funkci již slyšeli, případně že ji na svém telefonu máte? Je to možné, neboť podobnou funkci implementovali do svých nadstaveb někteří výrobci. Vzpomeňme například na Samsung či Sony. Některá z budoucích verzí Androidu by se však zřejmě totéž měla naučit standardně bez nutnosti úprav od výrobců. Kdy a zda se vůbec takové funkce dočkáme, však v tuto chvíli není známé.

Práce s více okny na jednom displeji nabízí Samsung či Sony

Zdroje: phandroid.com, fonearena.com

Diskuze ke článku
70 kilo
" Vzpomeňme například na Samsung či Sony."
Ne, Sony opravdu multi-window nemá a nepodporuje. Nabízí pouze několik málo vestavěných plovoucích mini aplikací, jako je kalkulačka a podobně a to může mít úplně každý uživatel Androidu, když si podobně nebo mnohem lepší mini aplikace stáhne z Google Play. Takových plovoucích je tam mraky.
Redaktoři amatéři
Ne, Sony žádné multi windows nemá a ani nepodporuje. Má pouze (natvrdo) nainstalováno několik mini plovoucích aplikací, jako je kalkulačka a časovač ap, které si může kdokoliv stáhnout z Google Play. Tam je jich k dostání mnohem více a lepších. Na to žádnou podporu nikdo nepotřebuje. Android na takové mini aplikace už podporu má odjakživa.
Lukáš
i LG G3 to umí :)
Petr
Pěkný den Pane Pavlíčku,měl bych dotaz Na jakou recenzi se můžeme od vás v nejbližší době těšit a proč vlastně jste již delší dobu žádnou recenzi neudělal?Děkuji za vysvětlení.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze