Android M by mohl být vestavěný přímo v automobilech

16

Na počátku tohoto roku představil Google dvě nové platformy Android Auto a Open Automotive Alliance, které zpřístupňují přes palubní systém obsah smartphonu. Nová verze Androidu s kódovým označení Android M, která je v přípravě, by měla jít ještě hlouběji.

Agentura Reuters s odvoláním na nejmenované zdroje uvedla, že Google nyní vyvíjí Android, který bude vestavěný přímo v automobilu a zcela se tak obejde bez připojeného smartphonu s Androidem.

Platforma bude sloužit jako standardní operační systém, který bude pohánět zábavní a navigační funkce. Měl by mít dokonce přístup ke kameře automobilu, různým senzorům a palivoměru. Nejen, že se přes něj budete moci navigovat a poslouchat hudbu, ale díky připojení k internetu i například vyřizovat emaily.

Android Auto ještě vyžaduje připojený smartphone.

Druhou stranou mince je, že budeme zřejmě opět o něco víc pod dohledem. Google by mohl na oplátku dostat například přesná data přes GPS, kam cestujete a kde tankujete a využít je pro reklamní účely.

TIP: Google ukázal, jak by mohly vypadat aplikace v Android Auto

Tato ambice nicméně může narazit na tvrdou konkurenci. V tomto segmentu nebude Google čelit pouze konkurenci Applu, ale jsou zde i další dodavatelé softwaru, jako je například společnost QNX, které jsou už pevně zakořeněné v automobilovém segmentu.

Zdroje: reuters.com, pocket-lint.com

Diskuze ke článku
Míra
Android:M&M's,Mars,Magnum,Milkway,Milka a Marshmelow
víc mě zatím nenapadá
Michal
To bude aut co se semnou na červený :D
R1S0
Len to nie!
Co bude nasledovat? Chladnicka?
Carlos
"Aplikace brzdy prestala pracovat" :DDD

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze